News

Prognoza ANM pentru 26 februarie – 25 martie. Vreme atipică în prima lună de primăvară, anunțul meteorologilor

Prognoza ANM pentru 26 februarie - 25 martie. Cum va fi vremea în prima lună de primăvară, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie
23.02.2024 | 10:52
Prognoza ANM pentru 26 februarie  25 martie Vreme atipica in prima luna de primavara anuntul meteorologilor
Prognoza ANM pentru 26 februarie - 25 martie. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 26 februarie – 25 martie. Vremea continuă să surprindă la finalul ultimei luni de iarnă, dar și la început de primăvară. Potrivit estimărilor specialiștilor, temperaturile vor fi atipice.

Prognoza ANM pentru 26 februarie – 25 martie. Cum va fi vremea la început de primăvară

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru perioada 26 februarie – 25 martie 2024. În următoarele patru săptămâni, trebuie să ne așteptăm la temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Astfel, primăvara promite să vină cu vreme frumoasă în toate regiunile României. În general, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele specifice intervalului, însă vor fi și perioade când vor lipsi cu desăvârșire.

Săptămâna viitoare, temperaturile vor fi mai mari decât va fi normal, pe întreg teritoriul. În special, în regiunile nord-estice se vor înregistra abateri semnificative. Prin urmare, vremea de Mărțișor se anunță frumoasă, arată prognoza pentru săptămâna 26 februarie – 3 martie 2024.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește precipitațiile, va ploua în regiunile sud-vestice. În nord, centru și est, regimul pluviometric va fi deficitar, în timp ce în restul regiunilor va fi apropiat de cel normal pentru perioada în care ne aflăm.

Cum va fi vremea în săptămâna 4 martie – 11 martie

Și Ziua de 8 martie va aduce valori termice ridicate. În toate regiunile va fi cald, dar mai ales în nord, vest și centru se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât cele specifice începutului lunii martie. La nivelul întregii țări vor fi precipitații deficitare. Această situația va avea loc mai ales în nordul Carpaților Orientali și în Munții Banatului.

ADVERTISEMENT

În intervalul 11 martie- 18 martie, temperatura aerului se va menține mult mai ridicată decât va fi normal. Conform meteorologilor, va fi cald în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi specifice intervalului.

„Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acestă perioadă, în cea mai mare parte a țării”, transmit, vineri, reprezentanții Administrației Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Temperaturi ridicate până spre finalul lunii martie

Nici spre finalul lunii martie situația nu pare să se schimbe prea mult. În săptămâna 18 martie – 25 martie 2024, în întreaga țară temperaturile medii vor fi ușor peste cele normale acestui interval.

„Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice”, adaugă ANM.

ADVERTISEMENT