News

Prognoza ANM pentru 7 august – 4 septembrie. Răcire importantă anunțată de meteorologi

ANM a emis, vineri, prognoza pentru intervalul 7 august - 4 septembrie. Vestea bună este că scăpăm de caniculă, iar o răcire importantă va avea loc în unele zone.
04.08.2023 | 14:33
Prognoza ANM pentru 7 august  4 septembrie Racire importanta anuntata de meteorologi
Prognoza ANM pentru intervalul 7 august - 4 septembrie. Când scăpăm de caniculă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza emisă vineri de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 7 august – 4 septembrie vine cu vești bune. Valorile de temperatură insuportabile din acest weekend vor lăsa, treptat, locul unor maxime ceva mai normale pentru data din calendar.

Prognoza ANM pentru intervalul 7 august – 4 septembrie. Când scăpăm de caniculă

În acest weekend, România se află sub influența unui val intens de caniculă. Vineri și sâmbătă, maximele termice se apropie sau depășesc 40 de grade la umbră. Temperatura resimțită de corpul uman trece în unele zone de 44 – 45 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Din fericire, acest episod canicular nu este unul de lungă durată. De luni, 7 august, vremea se va răci accentuat în toată țara. În special în zonele din nord și nord-vest, abaterile termice vor fi semnificative.

Prognoza meteo pentru săptămâna 7 – 14 august

Valorile de peste 40 de grade vor fi date uitării de luni. ANM anunță temperaturi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. O abatere termică negativă ușor mai accentuată va fi în regiunile nord-vestice.

ADVERTISEMENT

Revin în țara noastră și ploile însemnate cantitativ. Meteorologii spun că regimul pluviometric va fi ușor excedentar în jumătatea nord-estică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza ANM pentru săptămâna 14 – 21 august

După mijlocul lunii august, vremea intră într-un regim mai normal. Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru agricultură, seceta se intensifică. ANM spune că regimul de precipitații va fi ușor deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Cum va fi vremea în săptămâna 21 – 28 august

Vremea redevine călduroasă după 21 august. Meteorologii spun că temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. În continuare, regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

ADVERTISEMENT

Final cald de vară calendaristică. Prognoza meteo pentru săptămâna 28 august – 4 septembrie

Finalul ultimei luni de vară și debutul toamnei aduce căldură în toată țara. ”Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării”, anunță ANM.

ADVERTISEMENT
Tags: