News

Prognoza ANM pentru intervalul 3 – 31 iulie. Meteorologii anunță caniculă, dar și furtuni puternice

ANM a emis, vineri, prognoza pentru intervalul 3 - 31 iulie. Urmează patru săptămâni cu caniculă, dar și cu furtuni puternice.
30.06.2023 | 15:26
Prognoza ANM pentru intervalul 3  31 iulie Meteorologii anunta canicula dar si furtuni puternice
Prognoza ANM pentru 3 - 31 iulie. Se anunță manifestări extreme ale vremii. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Din prognoza ANM emis vineri pentru intervalul 3 – 31 iulie aflăm că ne așteaptă o lună a lui ”cuptor” cu toate fenomenele. Meteorologii anunță caniculă, dar și manifestări de instabilitate specifice sezonului cald.

Prognoza ANM pentru 3 – 31 iulie. Se anunță manifestări extreme ale vremii, dar și temperaturi caniculare

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în următoarele patru săptămâni vom avea parte de ploi, vijelii puternice, căderi de grindină, dar și de un val de căldură. Temperaturile peste normă sunt caracteristice acestei perioade.

ADVERTISEMENT

Ne așteaptă maxime aproape de pragul canicular încă din săptămâna imediat următoare. Tot de atunci, în vestul și sud-vestul țării revin ploile abundente. Vorbim de regiunile care au fost deja afectate de inundații și viituri.

Prognoza ANM pentru 3 – 10 iulie

În prima săptămână a lunii lui ”cuptor”, regimul de temperatură se va situa peste cel obișnuit pentru această săptămână. Canicula ar putea lovi în regiunile sudice. Mai cald va fi și în zonele estice, nordice și centrale, în timp ce în restul teritoriului regimul termic va fi în general apropiat de cel normal.

ADVERTISEMENT

Se anunță din nou ploi abundente și furtuni puternice în regiunile vestice și sud-vestice. În ceea ce privește restul teritoriului, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Cum va fi vremea între 10 – 17 iulie

Căldura continuă să fie sufocantă și la mijlocul lui iulie. Sunt prognozate temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile estice, sud-estice și centrale. În restul țării, valorile se vor situa în jurul celor normale pentru data din calendar.

ADVERTISEMENT

Ploile prognozate nu vor trece de limită și nici nu vorbim de secetă. ”Regimul pluviometric se va situa în limite normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări”, se arată pe site-ul ANM.

Prognoza pentru săptămâna 17 – 24 iulie

Mediile temperaturilor se vor situa peste cele specifice pentru acest interval în estul, sud-estul și centrul teritoriului. În restul țării, temperaturile așteptate vor fi normale. În continuare, va ploua în normele caracteristice perioadei.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în perioada 24 – 31 iulie

A doua lună de vară se încheie cu valori caniculare. ”Mediile valorilor termice vor fi peste cele normale pentru această săptămână în regiunile estice și sud-estice, în timp ce în restul teritoriului se vor situa în jurul celor normale”, conform ANM.

Ploile abundente și furtunile revin în forță în regiunile vestice și nordice. În restul teritoriului, regimul de precipitații se va situa în limite normale pentru acest interval.

ADVERTISEMENT
Tags: