News

Prognoza ANM pentru perioada 1 – 29 noiembrie. Surprize meteo în ultima lună de toamnă

Meteorologii ANM au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 1 - 29 noiembrie. Vremea ne rezervă surprize în ultima lună de toamnă.
29.10.2021 | 11:42
Prognoza ANM pentru perioada 1  29 noiembrie Surprize meteo in ultima luna de toamna
ADVERTISEMENT

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, interval care va coincide cu aproape toată luna noiembrie.

Dacă altădată așteptam cu înfrigurare această perioadă, acum meteorologii spun că vremea va fi mult mai blândă.

ADVERTISEMENT

Sub aspect termic, de luni, 1 noiembrie, vom avea parte de surprize plăcute. În toate regiunile, temperaturile vor fi mult mai ridicate decât în mod normal.

Prognoza ANM pentru 1 – 29 noiembrie 2021. Cum va fi vremea în ultima lună de toamnă

În privința precipitațiilor, ANM anunță un interval, 1 – 8 noiembrie, în care acestea vor fi mai abundente. În restul lunii, cantitățile vor fi în general în normele perioadei.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 1 – 8 noiembrie. Vreme caldă, dar multe ploi

În prima săptămână din noiembrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele estice și sud-estice.

Sub aspectul precipitațiilor, ANM spune că regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 8 – 15 noiembrie. Vreme normală

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în nord-est. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Prognoza ANM pentru 15 – 22 noiembrie. Mai cald decât în mod normal

Temperaturile medii se vor situa ușor peste cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 22 – 29 noiembrie. Final cald în ultima lună de toamnă

În preajma intrării în decembrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales la munte.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință în general deficitară, mai ales în zonele montane.

Conform ANM, ”estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizatede către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016”.

ADVERTISEMENT