News

Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni! Cum va fi vremea în intervalul 22 iunie-5 iulie

22.06.2020 | 15:19
Prognoza ANM pentru urmatoarele doua saptamani Cum va fi vremea in intervalul 22 iunie5 iulie
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, iar veștile nu sunt printre cele mai bune. Ne așteaptă o perioadă marcată de instabilitate termică, cu temperaturi scăzute față de valorile obișnuite ale intervalului în care ne aflăm.

Estimările sunt realizate cu ajutorul produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Analiza are în vedere atât temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice, precum și perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

ADVERTISEMENT

Conform specialiștilor, cele mai scăzute valori se vor înregistra în ultima parte a intervalului prognozat, când este semnalată o răcire semnificativă care va conduce la scăderea minimelor spre medii de 13-14 grade Celsius.

ANM a transmis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Ne așteaptă vreme instabilă

În plus, probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în zilele de 22 și 23 iunie, precum și începând cu data de 25 iunie. Nici luna iulie nu aduce vești mai bune, pentru că temperaturile caniculare par să se lase așteptate, iar în locul lor vom avea parte de ploi și valori neobișnuit de scăzute pentru perioada în care ne aflăm.

ADVERTISEMENT

Banat

Valorile diurne vor crește treptat de la 24-25 de grade în medie în primele zile ale intervalului (în 22, 23 și 24 iunie) spre 30 de grade în medie, în zilele de 29 și 30 iunie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire ce va determina în intervalul 02 – 05 iulie înregistrarea unor valori medii diurne în jurul a 26 de grade Celsius.

În ceea ce privește regimul termic nocturn, în prima săptămână de prognoză variațiile vor fi în general nesemnificative, astfel că se vor înregistra la scară regională temperaturi cuprinse între 14 și 16 grade în medie. În primele zile ale celei de-a doua săptămâni de prognoză se vor înregistra minime în jurul a 16 grade, apoi temperaturile vor scădea ușor până spre valori în jurul a 14 grade, în datele de 04 și 05 iulie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în intervalul 22 – 24 iunie, apoi va crește din nou începând cu data de 26 iunie.

ADVERTISEMENT

Crișana

Variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative în intervalul 22 – 25 iunie, urmând a se înregistra valori de 24-25 de grade, în medie. Ulterior vremea se va încălzi ușor, astfel că maximele vor crește treptat până spre 28-29 de grade în medie, în zilele de 29 și 30 iunie.

După 30 iunie, vremea se va răci, astfel că în ultimele zile ale celei de-a doua săptămâni de prognoză se vor înregistra valori de 24-25 de grade Celsius. Temperaturile minime vor crește spre 16 grade, în medie, în 23 iunie, apoi vor scădea spre valori în jurul a 13 grade în datele de 24 și 25 iunie, pentru ca ulterior, până pe 01 iulie să crească ușor și treptat din nou spre medii în jurul a 16 grade.

ADVERTISEMENT

După data de 01 iulie, va surveni un proces de răcorire a vremii, fapt ce va conduce la scăderea minimelor spre medii de 13-14 grade în zilele de 04 și 05 iulie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în 22 și 23 iunie, apoi va crește din nou începând cu data de 25 iunie.

Prognoza meteo în Transilvania

Vremea se va încălzi ușor și treptat de la medii ale temperaturii maxime de 23-24 de grade în primele zile ale intervalului de prognoză spre 28 de grade în zilele de 29 și 30 iunie. Ulterior zilei de 30 iunie temperaturile maxime vor scădea, până spre valori medii în jurul a 24 de grade, valori ce ce se vor înregistra în intervalul 02 – 05 iulie.

În ceea ce privește regimul nocturn, variațiile temperaturilor vor fi nesemnificative, astfel că pe parcursul intervalului de prognoză la scara regională se vor înregistra valori de 12-14 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în primele zile ale intervalului (22 și 23 iunie), apoi va crește din nou începând cu data de 25 iunie.

Prognoza meteo în Maramureș

Temperaturile maxime vor crește ușor și treptat, de la valori de 23-25 de grade, în intervalul 22-24 iunie, spre medii în jurul a 28 de grade în zilele de 29 și 30 iunie. Ulterior zilei de 30 iunie, vremea se va răci, astfel că în intervalul 02 – 05 iulie se vor înregistra maxime în jurul a 24 de grade.

Minimele vor crește spre medii în jurul a 16 grade în data de 23 iunie, apoi vor scădea până spre 12-13 grade în zilele de 24 și 25, pentru ca ulterior să crească, iar spre 15-16 grade în medie în 30 iunie și 01 iulie. După data de 01 iulie o nouă răcire va determina înregistrarea în intervalul 03 – 04 iulie a unei temperaturi minime în jurul valorii de 13 grade, în medie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată la începutul intervalului (în 22 și 23 iunie), apoi va crește din nou începând cu data de 25 iunie.

Prognoza meteo în Moldova

Vremea se va încălzi ușor, astfel că maximele vor crește de la medii de 24-25 de grade în intervalul 22 – 24 iunie, spre valori în jurul a 30 de grade în zilele de 29 și 30 iunie. Ulterior, temperaturile maxime vor scădea astfel că în intervalul 02 – 05 iulie media regională va fi de 26 de grade.

Variațiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, astfel că, în medie, se vor înregistra la scară regională valori cuprinse între 15 și 17 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în intervalul 22 – 26 iunie, apoi va crește din nou începând cu data de 01 iulie.

Prognoza meteo în Dobrogea

În intervalul 22 – 27 iunie variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative de la o zi la alta, înregistrându-se valori de 25-26 de grade, în medie. Ulterior datei de 27 iunie, temperaturile maxime vor crește ușor și treptat până spre valori medii în jurul a 29 de grade în zilele de 29 și 30 iunie, apoi vor scădea spre 27 de grade, valoare ce va fi de interes pentru sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză (în zilele de 04 și 05 iulie).

Pe tot parcursul intervalului de prognoză nu vor fi variații notabile ale temperaturilor minime, astfel că la scară regională acestea vor fi cuprinse între 17 și 19 grade, în medie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în intervalul 22 – 25 iunie.

Prognoza meteo în Muntenia

Temperaturile maxime vor crește ușor și treptat de la medii în jurul a 26 de grade la începutul intervalului (în zilele de 22, 23 și 24 iunie) spre valori medii de 30-31 de grade în ziua de 30 iunie. Ulterior datei de 30 iunie, vremea se va răcori ușor, astfel că în intervalul 02 – 05 iulie se vor înregistra în jur de 28 de grade, în medie.

Pe tot parcursul intervalului de prognoză nu vor fi variații notabile ale temperaturilor minime, astfel că la scară regională acestea vor fi cuprinse între 15 și 17 grade, în medie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în intervalul 22 – 27 iunie, apoi va crește din nou începând cu 01 iulie.

Prognoza meteo în Oltenia

Regimul diurn al temperaturii aerului va marca o creștere ușoară, de la 25-26 de grade, în primele două zile ale primei săptămâni de prognoză, spre medii în jurul a 30 de grade în ziua de 30 iunie. Ulterior datei de 30 iunie, temperaturile maxime vor scădea ușor, urmând ca la scară regională, în intervalul 02 – 05 iulie, să se înregistreze în medie 28 de grade.

Media minimelor nu va avea variații semnificative, urmând a fi de 15 grade în prima săptămână de prognoză și de 16-17 grade în cea de a doua săptămână. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în intervalul 22 – 28 iunie.

Prognoza meteo la munte

Pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză variațiile temperaturilor maxime de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că se vor înregistra în medie temperaturi cuprinse între 16 și 18 grade. În ceea ce privește regimul nocturn, în prima săptămână de prognoză media temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de 9 grade.

Ulterior, minimele vor crește ușor astfel că în intervalul 29 iunie – 02 iulie se vor înregistra 10-11 grade, în medie, ca apoi acestea să scadă din nou spre medii în jurul a 8 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 03 – 05 iulie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele...
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele ipoteze despre identitatea criminalului
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”