News

Prognoză ANM specială de 1 Decembrie, în București și Alba Iulia. Ninsori la parada de Ziua Națională

Meteorologii de la ANM au emis, miercuri, o prognoză specială de 1 decembrie. Atât la București, cât și la Alba Iulia, vine iarna. Se anunță ninsori la parada de Ziua Națională.
30.11.2022 | 10:47
Prognoza ANM speciala de 1 Decembrie in Bucuresti si Alba Iulia Ninsori la parada de Ziua Nationala
Prognoză ANM specială de 1 Decembrie. Ninsori la parada de Ziua Națională. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prima zi a lunii decembrie, care marchează celebrarea Zilei Naționale a României, este una liberă pentru majoritatea cetățenilor. În marile orașe sunt organizate parade, astfel că oamenii se întreabă cum va fi vremea.

Prognoză ANM specială de 1 Decembrie. Ninsori la parada de Ziua Națională

Veștile de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) nu sunt printre cele mai bune. Dacă miercuri vom mai vedea soarele, ziua de joi este una mohorâră.

ADVERTISEMENT

În plus, iarna își arată primii colți și în zonele mai joase de relief din sudul și centrul țării.

În cele mai importante orașe ale zilei de 1 Decembrie, București și Alba Iulia, ANM anunță șanse mari de ploi, lapoviță și ninsoare.

ADVERTISEMENT

Astfel, conform prognozei speciale de pe site-ul ANM, de Ziua Națională, în Capitală vom avea o nebulozitatea persistentă. În plus, vor fi precipitații mixte – ploaie, lapoviță și ninsoare.

Așadar, chiar la parada de 1 Decembrie, am putea vedea primii fulgi de nea din această iarnă în București.

ADVERTISEMENT

Nici vântul nu va fi potolit. Acesta va sufla moderat, cu ușoare intensificări în timpul zilei, când va atinge viteze de 35-40 km/h.

Dacă miercuri sunt 5 – 6 grade Celsius, temperatura zilei de joi va fi una extrem de modestă. Maxima va fi de 1 – 2 grade, iar minima va fi de 0 – 1 grad.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în orașul Marii Uniri, Alba Iulia, de Ziua Națională

Vreme urâtă prognozată de ANM și pentru Alba Iulia. În prima zi a lunii decembrie, cerul va fi temporar noros, iar dimineața vor fi condiții de ceață.

Treptat, cerul va deveni noros și vor fi posibile precipitații slabe mixte: ploaie, lapoviță și ninsoare.

În orașul Marii Uniri, vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5 – 6 grade, iar cea minimă va fi de 1 – 2 grade.

Administrația Naţională de Meteorologie anunță că, joi dimineață, va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

ADVERTISEMENT