Prognoza meteo, 18 septembrie 2020. Meteorologii, anunț special pentru București. Temperatura scade dramatic

Adrian Baciu   
în HotNews
18/09/2020, 08:06
Prognoza meteo, 18 septembrie 2020. Meteorologii, anunț special pentru București. Temperatura scade dramatic
Prognoza meteo, 18 septembrie 2020. Meteorologii, anunț special pentru București. Temperatura scade dramatic. Sursa foto: hepta.ro

Prognoza meteo emisă de ANM pentru data de 18 septembrie 2020 anunță schimbări radicale pentru București și întreaga țară.

Astfel, după ce mai mult de jumătate din luna septembrie ne-am confruntat cu o vreme precum cea din iulie și august, iată că toamna își cere drepturile.

În Capitală, dar și în restul regiunilor, vor urma câteva zile în care maximele nu vor mai trece de 25-26 de grade, iar în unele zone vom avea și valori mult mai scăzute.

Prognoza meteo pentru București. Temperatura scade dramatic din 18 septembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o prognoză specială care vizează zona Bucureștiului. Din noile date, reiese faptul că vremea se va răci în Bucureşti pe parcursul zilei de vineri, temperaturile maxime coborând spre 25 de grade Celsius.

Mai mult, în afară de maximele modeste, și vântul se va intensifica și va atinge la rafală 40-50 km/h, arată prognoza specială pentru Capitală publicată de ANM.

Din fericire, aspectul plăcut se va menține. Cerul va fi senin în prima parte a intervalului, apoi va deveni variabil. Vântul se va intensifica începând cu dimineaţa zilei de vineri (18 septembrie) şi va atinge viteze la rafală, în general de 40 – 50 km/h.

Temperatura minimă în Capitală va fi de 15 – 17 grade, iar cea maximă mai scăzută decât în ziua precedentă şi se va situa în jurul valorii de 25 de grade.

Avertizare cod galben de la ANM

Meteorologii au emis și o atenţionare cod galben de vânt puternic în 10 judeţe din sudul şi estul ţării, valabilă până vineri la ora 16:00.

În Dobrogea şi în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55 – 65 km/h şi izolat în jur de 70 km/h, îndeosebi pe litoral. Județele avertizate de meteorologi sunt: Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.

Potrivit meteorologilor, intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile vestice şi pe arii mai restrânse în rest, în general, cu viteze de 45 – 55 km/h.

Închide ×