News

Prognoza meteo 25 mai – 22 iunie 2020. Un val de frig loveşte România. În ce zone se schimbă vremea

24.05.2020 | 14:22
Prognoza meteo 25 mai  22 iunie 2020 Un val de frig loveste Romania In ce zone se schimba vremea
Prognoza meteo pentru perioada 25 mai - 22 iunie 2020 nu se anunță a fi una prea bună pentru România, vara lăsându-se încă așteptată. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru perioada 25 mai – 22 iunie 2020 nu se anunță a fi una prea bună pentru România, vara lăsându-se încă așteptată.

Prognoza meteo 25 mai – 22 iunie 2020

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru perioada 25 mai – 22 iunie 2020, iar țara noastră urmează a fi lovită de un val de aer rece.

ADVERTISEMENT

Timp de aproximativ o săptămână, o mare parte a României se va afla sub influența unui val de aer rece, care va aduce frig și ploi. Apoi, deși vine prima lună de vară, în țara noastră se anunță vreme răcoroasă și ploi pentru diverse zone din est, sud-est și centru.

Temperaturile în săptămâna 25 mai – 1 iunie vor fi mai scăzute decât ar fi normal în această perioadă, în toate regiunile. Va ploua abundent mai ales în est și sud-est, dar și în sud și centru, local. În rest, cantitățile de precipitații vor fi în mare parte deficitare.

ADVERTISEMENT

Vremea își revine spre mijlocul lunii iunie

Între 1 și 8 iunie, temperaturile cresc ușor și ajung să fie în jurul mediei tipice acestei perioade. Ploile vor face o pauză, iar cantitățile vor fi deficitare, în special în vest și în sud-vest.

Temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru perioada 8 – 15 iunie peste tot în țară. Cantități de precipitații ușor scăzute în majoritatea țării, excepție făcând zonele sudice și sud-estice, acolo unde va ploua abundent.

ADVERTISEMENT

Între 15 și 22 iunie temperaturile medii vor fi normale pentru această perioadă, în toate regiunile. În jumătatea nordică a țării va fi un deficit de ploi, însă precipitațiile vor fi în cantități obișnuite în celelalte regiuni ale țării.

Încep tornadele în România! Acesta este avertismentul specialiștilor, un avertisment transmis de Bogdan Antonescu, expert fenomene meteo extreme. Trebuie specificat că în țara noastră au avut loc aproximativ 200 de tornade în ultimii 400 de ani.

ADVERTISEMENT

Modelele dezvoltate de climatologii americani arată că mișcarea aerului se modifică la nivel global, ceea ce va avea ca efect, printre altele, un sezon de furtuni mai intense decât până acum în România.

ADVERTISEMENT