News

Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea în septembrie

21.08.2020 | 10:33
Prognoza meteo ANM Cum va fi vremea in septembrie
ADVERTISEMENT

Toamna se apropie cu pași repezi și aduce un nou episod de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a teritoriului. În prima parte a lunii septembrie ne așteaptă valori termice mai scăzute, însoțite de înnorări accentuate și precipitații ușor excedentare.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, temperaturile se vor apropia de normalul acestei perioade spre sfârșitul intervalului prognozat, când sunt estimate valori cuprinse între 15 și 25 de grade Celsius. Tot atunci vom avea parte de averse torențiale, cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și, pe arii restrânse, căderi de grindină.

ADVERTISEMENT

Cât despre ultima săptămână din august, temperaturile vor coborî sub pragul normal pentru această perioadă, mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. Local, în sud-est, vor fi ușor ridicate, iar în restul teritoriului se vor menține la valori apropiate de cele normale.

ANM a transmis prognoza meteo pentru luna septembrie. Temperaturile se apropie de pragul normal

Potrivit meteorologilor, mercurul din termometru va indica, în medie, valori apropiate de cele normale, iar cantitățile de precipitații estimate pentru prima parte a lunii septembrie vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului.

ADVERTISEMENT

O serie de cicloni mediteraneeni vor afecta cu precădere jumătatea sudică a țării, provocând averse de ploaie însemnate cantitativ, descărcări electrice și vijelii. De asemenea, pe arii restrânse se vor semnala căderi de grindină de dimensiuni mici și medii.

Săptămâna 24-31 august

Valorile termice se vor situa sub pragul normal pentru această perioadă în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, și vor fi ușor ridicate local, în sud-estul teritoriului. Cât despre regimul pluviometric, acesta se anunță excedentar în jumătatea nordică a ţării și apropiat de normal în regiunile sudice.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 31 august-7 septembrie

În perioada 31 august – 7 septembrie, temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, posibil uşor mai coborâte în nord-vest, dar şi uşor mai ridicate în sud-est. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 7 – 14 septembrie

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână la nivelul întregii ţări, posibil uşor mai ridicate în regiunile sudice şi sud-estice. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 14 – 21 septembrie

Valorile termice se vor situa, în medie, în jurul celor specifice acestei perioade, în majoritatea regiunilor țării. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor deficitare în jumătatea nordică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru intervalul prognozat.

ADVERTISEMENT