ADVERTISEMENT
News

Prognoza meteo pe două săptămâni de la ANM. Cum va debuta prima lună de toamnă

Autor: Adrian Baciu | 25.08.2020 | 07:49
Prognoza meteo pe două săptămâni de la ANM. Cum va debuta prima lună de toamnă
Cum va fi vremea azi, 17 aprilie? ANM anunță temperaturi mai ridicate. În ce regiuni va ploua. Foto: hepta.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitațiilor în intervalul 24 august – 6 septembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Astfel, în următoarele săptămâni, în țara noastră temperaturile vor fi destul de ridicate în majoritatea regiunilor, iar apoi urmează o săptămână marcată de instabilitate și răcorire.

Luna septembrie va debuta cu o ușoară scădere a temperaturilor maxime și minime, dar și cu apariția în peisaj a ploilor specifice sezonului.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru două săptămâni

Vreme schimbătoare în Banat

Conform ANM, în Banat, până în weekend, vremea va fi ușor sub normalul termic, cu o medie a temperaturilor maxime între 25 și 28 de grade. În weekendul 29 – 30 august, vremea va fi călduroasă, astfel că maximele termice vor fi, în medie, de 31 – 32 de grade.

După acest interval, valorile termice diurne vor fi din nou ușor sub normalul climatologic, media acestora urmând să oscileze între 25 și 27 de grade. Media valorilor minime de temperatură pe tot intervalul celor două săptămâni va fi cuprinsă, în general, între 14 și 17 grade.

ADVERTISEMENT

În intervalul 24-26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale intervalului 30 august-5 septembrie.

Răcorire în debut de septembrie în Crișana

În Crișana săptămâna aceasta vor fi temperaturi ușor sub normalul termic, cu o medie a temperaturilor maxime între 24 și 27 de grade. În zilele de 29 și 30 august, vremea va fi călduroasă, astfel că maximele termice vor fi, în medie, de 30…31 de grade. După acest interval, valorile termice diurne vor fi din nou ușor sub normalul climatologic, media acestora urmând a fi de 25…26 de grade. Media valorilor minime de temperatură pe tot intervalul celor două săptămâni va fi cuprinsă, în general, între 13 și 16 grade.

ADVERTISEMENT

În intervalul 24 – 26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale intervalului 29 august-4 septembrie.

Prognoza meteo în Transilvania anunță maxime scăzute

În Transilvania, în intervalul 24 – 28 august, vremea va fi ușor sub normalul termic, cu o medie a temperaturilor maxime între 24 și 27 de grade. În zilele de 29 și 30 august, vremea va fi călduroasă, astfel că maximele termice vor fi, în medie, de 31 de grade. După acest interval, valorile termice diurne vor fi din nou ușor sub normalul climatologic, media acestora urmând a fi de 24…26 de grade. Media valorilor minime de temperatură pe tot intervalul celor două săptămâni va fi cuprinsă, în general, între 11 și 14 grade.

ADVERTISEMENT

În intervalul 24 – 26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale intervalului 29 august – 5 septembrie.

Prognoza meteo în Maramureș

În Maramureș, în intervalul 24 – 28 august, vremea va fi răcoroasă, cu o medie a temperaturilor maxime între 23 și 26 de grade. În zilele de 29 și 30 august, vremea se va încălzi, astfel că maximele termice vor fi, în medie, de 28…29 de grade. După acest interval, valorile termice diurne vor fi din nou ușor sub normalul climatologic, media acestora urmând a fi de 24…25 de grade. Media valorilor minime de temperatură pe tot intervalul celor două săptămâni va fi cuprinsă, în general, între 11 și 14 grade.

ADVERTISEMENT

În intervalul 24 – 26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale intervalului 29 august – 4 septembrie.

Ploi la începutul lui septembrie în Moldova

În zona Moldovei, în primele cinci zile, vremea va fi ușor sub normalul termic, cu o medie a temperaturilor maxime între 26 și 29 de grade. În zilele de 29 și 30 august, vremea va fi călduroasă, astfel că maximele termice vor fi, în medie, de 32 de grade. După acest interval, valorile termice diurne vor fi din nou ușor sub normalul climatologic, media acestora urmând a fi de 25…27 de grade. Media valorilor minime de temperatură pe tot intervalul celor două săptămâni va fi cuprinsă, în general, între 14 și 17 grade.

În intervalul 24-26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale intervalului 31 august-4 septembrie.

Cum va fi vremea la munte în următoarele săptămâni

Până la finalul celor două săptămâni, în zona montană nu sunt prognozate variații semnificative în regimul temperaturii. Valorilor termice maxime, mediate la nivelul zonei vor fi de 16…19 grade, ușor mai ridicate în zilele de 29 și 30 august, iar minimele vor avea medii de 9…11 grade.

În intervalul 24-26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Prognoza meteo în Dobrogea

În zona Dobrogei, vremea va fi predominant frumoasă, iar în prima săptămână și călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 29 și 31 de grade. Ulterior nu vor fi variații semnificative, astfel încât vremea va fi normală termic, cu o medie regională a temperaturilor maxime în jur de 28 de grade.

Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare. În prima săptămână, media acestora va fi mai ridicată, de 18…20 grade, până spre 20 de grade, apoi se va înregistra o scădere ușoară spre 19 grade, valoare medie ce se va menține până la sfârșitul intervalului.

Regimul pluviometric se va menține deficitar. Ploi de scurtă durată vor fi posibile în jurul datei de 25 august și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Prognoza meteo în Muntenia

În Muntenia, deși vor fi unele variații în evoluția valorilor termice diurne, vremea va fi călduroasă pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, chiar caniculară, pe arii restrânse în zonele de câmpie. În aceste condiții, media valorilor maxime va fi cuprinsă între 29 și 33 de grade, chiar mai ridicată cu 1…2 grade în ultimele trei zile ale lunii august. Temperaturile minime se vor situa între 15 și 18 grade, în medie.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 24 – 26 august și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!