News

Prognoza meteo pentru 20 august. Vremea va fi instabilă. În ce regiuni sunt așteptate ploi Update

20.08.2020 | 11:27
Prognoza meteo pentru 20 august Vremea va fi instabila In ce regiuni sunt asteptate ploi Update
Prognoza meteo pentru 20 august. Vremea va fi instabilă. În ce regiuni sunt așteptate ploi
ADVERTISEMENT

ANM a oferit prognoza meteo pentru 20 august și a anunțat că vremea se va răci uşor.  Conform specialiștilor de la Administratia Nationala de Meteorologie sunt aşteptate ploi în cea mai mare parte a ţării.

Update:

Cei de la Administraţia Naţională de Meteorologie au emis joi dimineață un cod portocaliu. El va fi valabil toată ziua, pâna la ora 22:00. Se va manifesta printr-o vreme capricioasă cu instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

ADVERTISEMENT

Codul portocaliu va afecta Moldova, nord-estul Munteniei, nordul Dobrogei și sudul și estul Transilvaniei. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp.

De asemenea, a apărut și o atenționare de cod galben care  a început la ora 10:00 și se va termina diseară, la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

”În intervalul menționat, în Maramureș, local în Transilvania, Muntenia și sudul Dobrogei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp,” e precizat în comunicatul ANM.

HARTA ANM
HARTA ANM

Știrea inițială:

Meteorologii dau vești surprinzătoare în ceea ce privește evoluția vremii pentru următoarele zile. Astăzi, 20 august, se vor semnala perioade caracterizate de instabilitate atmosferică accentuată. Ele vor fi resimțite în special în nordul, centrul şi estul ţării, la deal şi la munte.

ADVERTISEMENT

Instabilitatea termică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse semnificative, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales în prima parte a intervalului.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în București

În Bucureşti, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 17-19 grade Celsius.  În Capitală cerul va avea înnorări temporar accentuate în cursul zilei, când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

ADVERTISEMENT

Cei de la ANM transmit că vremea va deveni mai stabilă și mai frumoasă în weekend. Va fi foarte cald în București începând de vineri după-amiază, când termometrul va urca până la valoare de 33 de grade.  Sâmbătă vor fi 34 de grade, la umbră, dar şi ceva condiţii de averse, la apropierea serii. Duminică nu mai sunt şanse de ploaie, iar maximă se opreşte la 33 de grade.

De altfel, în toate regiunile, se va observa o îmbunătățire a vremii după ziua de azi. Prognoza meteo pentru finalul de săptămână este una cât mai pozitivă pentru această perioadă a anului.

Vineri vremea se va încălzi treptat în toată țara. Va fi foarte cald, mai ales în zonele de câmpie. Vântul va sufla slab şi moderat, înregistrându- se unele intensificări în regiunile estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 34 de grade, cele mai ridicate valori fiind în sud-est, iar cele minime între 11 și 21 de grade.

Temperaturile plăcute vor continua să persiste și în weekend. Se anunță câteva zile bune pentru plimbări în natură și un picnic la iarbă verde, care ar trebui să șteargă o săptămână grea de muncă.

ADVERTISEMENT
Tags: