News

Prognoza meteo 11-25 martie 2024. Vremea se încălzește semnificativ

Prima lună a primăverii aduce temperaturi mai mari pentru români. De când au transmis meteorologii că se încălzește vremea
11.03.2024 | 14:36
Prognoza meteo 1125 martie 2024 Vremea se incalzeste semnificativ
În următoarele două săptămâni se anunță schimbări importante ale vremii. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Conform prognozei regionale pentru perioada următoare, temperaturile diurne vor cunoaște o creștere până la finalul acestei săptămâni, urmând să se mențină relativ stabile ulterior, potrivit informațiilor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Prognoza pentru regiunea Banatului

În prima parte a intervalului, temperaturile maxime vor înregistra o scădere de la valori medii regionale de 16 grade Celsius la aproximativ 12 grade Celsius. La sfârșitul săptămânii, temperaturile diurne vor crește, situându-se în medie între 17 și 18 grade Celsius. În cea de-a doua parte a intervalului, variațiile termice nu vor fi semnificative, iar media maximelor va oscila în jurul valorii de 16 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Temperatura minimă va înregistra o scădere de la valori medii de 8 grade Celsius la începutul perioadei, ajungând la 3-4 grade Celsius la finalul primei săptămâni, iar în cea de-a doua parte a intervalului vor cunoaște doar ușoare variații, stabilizându-se în jurul valorii de 5 grade Celsius. Existența precipitațiilor este probabilă în intervalul 11-15 martie și după data de 19 martie.

Vremea pentru Crișana

Până la mijlocul primei săptămâni, temperaturile maxime vor scădea de la valori medii regionale de 17-18 grade Celsius la aproximativ 12 grade Celsius. Până la finalul primei săptămâni, temperaturile diurne vor crește la medii de 16-17 grade Celsius. În a doua parte a intervalului, vor exista ușoare variații termice, dar media maximelor se va menține în general în jurul valorii de 15 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Temperaturile minime vor scădea de la valori medii de 7-8 grade Celsius la începutul intervalului, ajungând la 3-4 grade Celsius la finalul primei săptămâni, iar în cea de-a doua parte a intervalului vor înregistra doar ușoare variații, menținându-se în general în jurul valorii de 5 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată mai ales în intervalul 11-14 martie și după data de 17 martie.

Prognoza vremii pentru regiunea Transilvania

Până în mijlocul primei săptămâni, temperaturile maxime vor scădea de la medii de 16 grade la aproximativ 10…11 grade. Spre finalul săptămânii, temperaturile diurne vor crește la medii de 15…16 grade. În a doua parte a intervalului, vor exista variații termice nesemnificative, dar media maximelor va fi în general în jurul a 14 grade.

ADVERTISEMENT

Temperaturile pe timp de noapte vor avea ușoare fluctuații pe tot parcursul intervalului, situându-se între 2 și 5 grade în medie. Există probabilitatea ca precipitațiile să fie semnificative în intervalul 11-15 martie și după data de 19 martie.

Temperaturile pentru regiunea Maramureș

Până pe 13 martie, temperaturile maxime vor scădea de la medii de 16 grade la aproximativ 12 grade. Ulterior, până la finalul primei săptămâni, temperaturile diurne vor crește la medii de 15 grade. În a doua parte, vor fi ușoare variații termice, iar media maximelor va fi de 13…15 grade.

ADVERTISEMENT

Temperaturile nocturne vor scădea de la medii de 7 grade la începutul intervalului la 3 grade la finalul primei săptămâni. În a doua parte a intervalului, vor exista doar ușoare fluctuații, iar media va fi între 2 și 5 grade. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată, în special în intervalul 11-14 martie și după data de 17 martie.

Estimările meteorologilor pentru Moldova

Până la mijlocul primei săptămâni, nu se vor înregistra variații semnificative în temperaturile diurne, cu o medie în jurul a 8…9 grade. În intervalul 14-18 martie, temperaturile maxime vor crește spre medii de 16…17 grade, urmând să scadă ulterior la 13…14 grade.

Temperatura în timpul nopții va avea fluctuații pe tot parcursul intervalului de previziune, cu o medie regională între 2 și 5 grade. Probabilitatea ca precipitațiile să apară va crește în intervalul 11-14 martie și după data de 19 martie.

Ce temperaturi vor fi în Dobrogea

Temperaturile nu vor cunoaște variații semnificative pe parcursul celor două săptămâni următoare. Media maximelor va oscila între 10 și 15 grade, cu o creștere între 14 și 18 martie, în timp ce media minimelor va fi de 4…6 grade, cu cele mai joase valori în jurul datei de 15 martie. Precipitațiile vor fi mai mari în intervalul 11-15 martie și după data de 20 martie.

Cum va fi vremea în Muntenia

Temperaturile maxime vor scădea ușor de la medii de 15…16 grade, coborând spre 12 grade, până la mijlocul primei săptămâni. La sfârșitul săptămânii, temperaturile diurne vor crește spre medii de 18…19 grade. În a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor avea din nou o ușoară tendință de scădere până la medii de 15…16 grade.

Temperaturile nocturne vor rămâne relativ constante pe tot parcursul intervalului, cu o medie regională între 3 și 6 grade. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în intervalul 11-15 martie și după data de 20 martie.

De când se încălzește vremea din Oltenia

Temperaturile nu vor cunoaște variații semnificative pe parcursul celor două săptămâni următoare. Media maximelor va fi cuprinsă între 14 și 18 grade, cu o creștere accentuată spre finalul primei săptămâni. Noaptea se vor înregistra în general valori între 4…6 grade, cu minimele cele mai scăzute în jurul datei de 16 martie. Probabilitatea să avem și precipitații va fi mai mare în intervalul 11-15 martie și după 20 martie.

Vremea pentru zona montană

Nu se vor cunoaște variații semnificative pe parcursul celor două săptămâni următoare. Media maximelor va fi între 2 și 6 grade, cu o creștere mai pronunțată între 14 și 18 martie, în timp ce media minimelor va fi de -3…0 grade, cu cele mai scăzute valori în jurul datei de 15 martie. De asemenea, precipitațiile vor fi și ele prezente în intervalul 11-15 martie și după data de 19 martie.

 

ADVERTISEMENT