News

Prognoza meteo pentru 18 septembrie – 1 octombrie. Temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei, când vine frigul

Prognoza meteo pentru 18 septembrie - 1 octombrie. Valori termice surprinzătoare. Când se răcorește vremea și când vin ploile de toamnă
18.09.2023 | 15:34
Prognoza meteo pentru 18 septembrie  1 octombrie Temperaturi mai ridicate decat normalul perioadei cand vine frigul
Prognoza meteo pentru 18 septembrie - 1 octombrie. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru 18 septembrie – 1 octombrie. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Potrivit specialiștilor, vremea se va menține frumoasă, cel puțin în prima parte a intervalului.

Prognoza meteo pentru 18 septembrie – 1 octombrie. Cum va fi vremea în Banat

În primele zile, temperaturile vor fi mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă. Ulterior, în cea de-a doua săptămână, valorile termice vor scădea, iar apoi se va încălzi din nou.

ADVERTISEMENT

În Banat, în prima săptămână vor fi maxime cuprinse între 26 și 28 de grade. Nopțile, temperaturile vor fi între 4 și 16 grade. În cea de-a doua săptămână, se estimează o răcire. Apoi, se va încălzi ușor, dar maximele nu vor mai trece de 26 de grade.

În Crișana, mediile vor fi mai mici de 26 de grade în zilele de 19, 20, 24, 25, 30 septembrie şi 1 octombrie. În celelalte zile, valorile vor ajunge și la 29 de grade, urmând să fie mai cald decât ar fi normal.

ADVERTISEMENT

La începutul intervalului, în Transilvania vor fi maxime de 28 de grade. Ulterior, din 24 septembrie vremea se va răcori, iar temperaturile nu vor mai depăși 22 de grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în 19 şi 20 septembrie şi din nou în 25 şi 26 septembrie.

Vremea în Maramureș și Moldova

Vremea va fi caldă în Maramureș, în primele zile ale intervalului, mediile urmând să fie între 24 și 28 de grade. Și aici se va răci considerabil începând cu data de 24 septembrie. Ziua, temperaturile vor fi de 22 de grade, iar noaptea se vor înregistra chiar și 10 grade.

ADVERTISEMENT

În Moldova, va fi cald în prima săptămână a intervalului. „Mediile maximelor se vor situa între 26 și 28 de grade, iar ale minimelor între 12 și 14 grade. În a doua săptămână se va răci ușor dar continuu, până la valori mediate regional ale maximelor de 22 de grade și ale minimelor de 10 grade”, a transmis ANM.

Până la data de 25 septembrie, în Dobrogea va fi mai cald decât specificul perioadei. Valorile termice vor fi între 24 și 28 de grade. Ulterior, temperaturile vor scădea ușor și vor fi apropiate de cele normale.

ADVERTISEMENT

Temperaturi de vară în Muntenia și Oltenia

În Muntenia, temperaturile diurne vor crește treptat până la data de 24 septembrie. Astfel, vor fi variații de la 26 până spre 30 de grade. Noaptea, vor fi cuprinse între 12 și 16 grade. După această dată vorbim de o răcire ușoară. Mediile vor fi de 25 de grade ziua și 12 grade noaptea.

Mai cald decât este normal va fi și în Oltenia, cel puțin în primele zile ale intervalului. Maximele vor fi de 24-28 de grade. Începând cu 24 septembrie se va observa o răcire ușoară, iar media va coborî spre 24 de grade.

Temperaturile vor avea variații, pe tot parcursul intervalului, la munte. „În prima săptămână vor crește treptat, iar în următoarea vor avea tendința de scădere ușoară dar continuă.

În aceste condiții, temperaturile maxime vor avea medii între 14 și 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în 23 septembrie, iar cele minime între 6 și 10 grade, cu cele mai scăzute valori la finalul perioadei. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 18 – 22 septembrie și din nou în 25 și 26 septembrie.”, spune ANM.

ADVERTISEMENT