News

Prognoza meteo pentru 22 aprilie – 20 mai. Când se încălzește vremea și ce ne așteaptă de Paște

Prognoza meteo pentru 22 aprilie - 20 mai. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni, anunțul Administrației Naționale de Meteorologie
19.04.2024 | 15:47
Prognoza meteo pentru 22 aprilie  20 mai Cand se incalzeste vremea si ce ne asteapta de Paste
Prognoza meteo pentru 22 aprilie - 20 mai. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru 22 aprilie – 20 mai. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, dar și ce ne așteaptă de Paște. Când revine căldura în România?

Prognoza meteo pentru 22 aprilie – 20 mai. Temperaturi mai mici decât celei specifice perioadei

Dacă săptămâna trecută temperaturile au fost neobișnuit de ridicate pentru perioada în care ne aflăm, în aceste zile vremea a schimbat foaia. Ba chiar, în zonele montane au revenit ninsorile, deși suntem în luna aprilie.

ADVERTISEMENT

Veștile meteorologilor nu sunt bune pentru cei care sperau că se vor întoarce temperaturile de peste 20 de grade. Mai mult, în prima săptămâna a intervalului valorile vor fi mai mici decât ar fi normal pentru perioada actuală în aproape toată țara, dar mai ales în vest și nord-vest.

Excepție va face sud-estul României, aici unde temperaturile se vor apropia de cele specifice, în săptămâna 22 – 29 aprilie. De altfel, va ploua în toate regiunile, în special în zona Carpaților Meridionali și în zona sub-montană din regiunile sudice.

ADVERTISEMENT

Când se schimbă vremea

Vremea se va schimba în perioada 29 aprilie – 6 mai. Astfel, în minivacanța de 1 mai și de Paște, românii vor avea parte de vreme în general frumoasă. Temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice perioadei. în întreaga țară.

„Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări”, transmite Administrația Națională de Meteorologie referitor la cea de-a doua săptămână a intervalului menționat.

ADVERTISEMENT

Și în următoarele zile de după sărbătorile pascale vor fi valori normale pentru perioada 6 mai – 13 mai. În ceea ce privește ploile, cantitățile de precipitații vor fi specifice pentru acest interval în toate regiunile.

În ultima săptămâna a intervalului, în perioada 13 mai – 20 mai, vremea se va menține plăcută. Valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale în toate zonele țării, potrivit meteorologilor ANM.

ADVERTISEMENT

„Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal, în cea mai mare parte a țări”, adaugă reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

ADVERTISEMENT