News

Prognoza meteo pentru 22 mai – 19 iunie. Vara debutează cu temperaturi mari în aproape toată țara

Prognoza meteo pentru perioada 22 mai-19 iunie 2023 a fost emisă de ANM. Conform specialiștilor, vara debutează cu temperaturi mari în aproape toate regiunile țării.
19.05.2023 | 14:25
Prognoza meteo pentru 22 mai  19 iunie Vara debuteaza cu temperaturi mari in aproape toata  tara
Prognoza meteo pentru 22 mai-19 iunie Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru perioada 22 mai-19 iunie 2023 a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie. Conform specialiștilor, vara debutează cu temperaturi mari în aproape toate regiunile țării.

Prognoza meteo pentru 22 mai-19 iunie. Temperaturi mari, dar și ploi

Însă, nu vom scăpa nici de ploi în următoarele patru săptămâni, urmând ca precipitațiile să fie prezente în majoritatea zonelor. Meteorologii spun că trebuie să ne așteptăm la episoade cu averse, descărcări electrice, dar și grindină.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru ultima săptămână din luna mai

În ultima săptămână din luna mai, vremea va fi prietenoasă, anunță meteorologii. Temperaturile se vor situa în jurul celor normale, în întreaga țară, pentru această perioadă. În privința precipitațiilor, aflăm că în regiunile sud-estice și local la munte vor fi ploi însemnate cantitativ.

Pe de altă parte, în regiunile intracarpatice, regimul pluviometric va fi deficitar, în timp ce în celalalte zone va fi apropiat de normalul perioadei în care ne aflăm, conform prognozei meteo ANM.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru 29 mai-5 iunie. Cum va fi vremea în primele zile de vară

Finalul lunii mai și primele zile de vară vor aduce temperaturi mai ridicate decât ar fi normal în regiunile nord-vestice. În restul țării, valorile termice se vor apropia de cele normale pentru intervalul menționat.

În regiunile extracarpatice vor predomina ploile, în timp ce în nord-vest și centru vorbim de cantități de precipitații deficitare. În celelalte zone ale țării, nu va ploua mai mult decât este normal pentru pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru săptămâna 5 iunie-12 iunie

Cel mai cald va fi în nordul și centrul țării, în săptămâna 5 iunie-12 iunie, acolo unde valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât speficicul perioadei. Celelalte regiuni se vor bucura de vreme cu temperaturi normale pentru acest interval.

„Sudul și sud-vestul țării nu vor scăpa de ploi în cea de-a doua săptămână a lunii iunie. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile sudice și sud-vestice, dar și local deficitar în extremitatea de nord-vest a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval”, transmite ANM.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru săptămâna 12 iunie-19 iunie

Vremea se va menține călduroasă până la finalul intervalului. Temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât în mod normal în extremitatea de nord a României. În restul regiunilor, vorbim de valori normale.

Ploile își vor face apariția în sud-estul, vestul și nord-vestul țării, unde cantitățile de precipitații vor fi abundente. În restul țării, vor fi normale din punct de vedere cantitativ pentru perioada menționată.

ADVERTISEMENT