News

Prognoza meteo pentru 22 martie – 19 aprilie. Cum va fi vremea la începutul primăverii

23.03.2021 | 09:08
Prognoza meteo pentru 22 martie  19 aprilie Cum va fi vremea la inceputul primaverii
Prognoza meteo pentru 22 martie – 19 aprilie. Cum va fi vremea la începutul primăverii. Foto INQUAM_Photos_Octav_Ganea
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza meteo pentru perioada 22 martie – 19 aprilie. Se anunță fenomene neașteptate în țara noastră la începutul primăverii. 

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval. Există însă și vești bune în partea a doua perioadei analizate.

ADVERTISEMENT

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, transmite ANM.

Prognoza meteo pentru 22 martie – 19 aprilie. Vremea se anunță mai rece decât ar fi normal

Săptămâna 22 – 29 martie. Se mențin temperaturi sub media obișnuită

Horoscop de primăvară: cum ne afectează echinocțiul, în funcție de zodie. Fecioarele, probleme cu viața amoroasă

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în zonele montane și în extremitatea de sud a țării.

ADVERTISEMENT

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sud și de sud-est a țării, iar în rest va fi deficitar, mai ales în zonele montane, potrivit ANM.

Săptămâna 29 martie – 5 aprilie. Temperaturile revin la normal

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 5 – 12 aprilie

Primăvara
Sursa foto: Inquam Photos / Alberto Groşescu

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, conform Administrația Națională de Meteorologie

Săptămâna 12 – 19 aprilie. Vreme frumoasă în toată țara

 

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT
Tags: