News
notix pixel id

Prognoza meteo pentru intervalul 13-14 mai. ANM anunță averse și descărcări electrice

12.05.2021 | 23:54
Prognoza meteo pentru intervalul 13-14 mai. ANM anunță averse și descărcări electrice
Prognoza meteo pentru intervalul 13-14 mai. ANM anunță averse și descărcări electrice. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru intervalul 13-14 mai. Specialiștii au emis un avertisment de cod galben, ploi și vijelii. Vremea rea revine în România.

În perioada următoare, gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat, anunță ANM.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben și o informare de instabilitate atmosferică. Sunt așteptate averse și descărcări electrice

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru intervalul 13-14 mai. God galben de vreme instabilă

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben pentru intervalul 12 mai, ora 16.00 – 14 mai, 21.00. În intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, la început în sud-vestul și vestul țării, apoi și în celelalte regiuni.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină, conform Antena3.

ADVERTISEMENT

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…30 l/mp.

Codul galben ANM este valabil pentru Banat, Crișana, dar și mai multe zone din sud-vestul Olteniei. În toate aceste zone, meteorologii anunță instabilitate atmosferică accentuată.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo. Ce spune ANM

“În perioada următoare, gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat, lucrul acesta se va întâmpla în următoarele ore, din cauza sistemelor noroase care se poziționează în momentul de față în vecinătatea de sud-vest a țării noastre.

Deja, el avansează și și-au făcut deja apariția în zona Banatului și mai ales a Olteniei, timp în care se manifestă la o intensitate ceva mai pronunțată și în zona Munților Apuseni și în Masivele nordice ale Carpaților Orientali.

ADVERTISEMENT

La noapte, sistemele noroase vor cuprinde treptat toate regiunile țării și vor determina, prezente fiind peste țara noastră, atât la noapte, cât și mâine, dar și parcursul zilei de vineri, apariția averselor cu caracter torențial, a descărcărilor electrice, intensificărilor de vânt ce pot lua aspect de vijelie și posibile căderi de grindină”, a explicat Gabriela Băncilă, meteorolog ANM, conform Antena3.

Prognoza meteo pentru intervalul 13-14 mai. Cum va fi vremea în București

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel încât, îndeosebi în cursul nopților de miercuri spre joi (12/13 mai) și joi spre vineri (13/14 mai) vor fi perioade în care se vor semnala averse și descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de apă vor putea depăși 10 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor, dar și pe parcursul zilei de vineri (14 mai), cu viteze la rafală de 40…55 km/h. Temperaturile minime vor fi de 10…12 grade, iar cele maxime de 22…25 de grade.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri