News

Prognoza meteo pentru joi, 22 iulie. Se răcește vremea pe litoral

Vremea, joi, 22 iulie. Temperaturile sunt în scădere la mare
21.07.2021 | 22:30
Prognoza meteo pentru joi 22 iulie Se raceste vremea pe litoral
Prognoza meteo pentru joi, 22 iulie. Se răcește vremea pe litoral Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru joi, 22 iulie. Potrivit meteorologilor, în general, vremea se va menține frumoasă.

La mare se va observa o scădere a temperaturilor. În plus, vântul va bate și el mai puternic în anumite zone.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru joi, 22 iulie. Se răcește vremea pe litoral

În această noapte, miercuri spre joi, mai ales în prima parte, la munte, local, în est și sud-est și pe arii restrânse în centul țării vor apărea înnorări temporare și averse și descărcări electrice, pe arii restrânse. În restul României, cerul va fi variabil.

În Moldova, Dobrogea, dar și în zona montană înaltă, mai ales din Carpații Meridionali, vântul va avea intensificări. Termometrele vor înregistra temperaturi minime cuprinse între 9 și 10 grade în depresiuni, 19 și 20 de grade în restul zonelor. Pe alocuri, vor apărea și condiții de ceață.

ADVERTISEMENT

Vremea, joi, 22 iulie 2021

În general, vremea se menține frumoasă. Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei, în cea mai mare parte a României. În prima parte a zilei, cerul va fi variabil.

Ulterior, după-amiaza, vor apărea înnorări temporare. Ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice, vor cădea în Transilvania, Moldova și în Carpații Meridionali și Orientali.

ADVERTISEMENT

În mare parte a teritoriului, vântul va sufla slab și moderat. Vor fi intensificări la munte, cu viteze mai mari în zonele înalte ale Carpaților Meridionali, iar, ziua, și în zonele estice.

Termomentrele vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 24 și 30 de grade. În sudul țării se vor înregistra cele mai ridicate valori. Minimele se vor încadrea între 9 și 10 grade în depresiuni și 19 – 20 de grade la mare.

ADVERTISEMENT

Vremea, joi, 22 iulie în București

Valorile termice vor fi normale perioadei, iar vremea se menține frumoasă. În prima parte a zilei, cerul va fi variabil. După-amiaza, vor apărea înnorări temporare.

Vântul va sufla slab și moderat. Maximele se vor situa în jurul valorii de 30 de grade, iar minimele înregistrate vor fi cuprinse între 16 și 18 grade.

Vremea pe litoral

Temperaturile scad pe litoral, iar vântul își va face și el apariția, cu intensificări susținute și rafale ce vor atinge, ziua și în prima parte a nopții, 55 – 65 km/h. Ulterior, intensitatea acestuia se va reduce. Cerul se menține variabil.

Termometrele vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 26 și 28 de grade, la fel ca și temperatura apei mării. Minimele se vor situa între 19 și 20 de grade.

Vremea la munte

În general, vremea va fi frumoasă. În prima parte a zilei, cerul va fi variabil. După-amiaza, vor apărea înnorări temporare, iar, pe arii restrânse, vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice, mai ales în Carpații Meridionali și Orientali.

În mare parte a zilei, vântul va sufla slab și moderat. Vor exista intensificări temporare, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde viteza rafalelor poate depăși 60 -70 km/h. Temperaturile vor fi asemănătoare celor înregistrate în ziua precedentă.

ADVERTISEMENT