Prognoza meteo pentru perioada 12 aprilie – 10 mai. Cum va fi vremea de 1 mai și de Paște

Robert Cristea   
în HotNews
09/04/2021, 09:50
Prognoza meteo pentru perioada 12 aprilie – 10 mai. Cum va fi vremea de 1 mai și de Paște
Prognoza meteo pentru perioada 12 aprilie - 10 mai. Cum va fi vremea de 1 mai și de Paște

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimările meteorologice pentru intervalul 12 aprilie – 10 mai. 

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu posibilitatea unei abateri termice ușor pozitive, local în nord-est, potrivit estimărilor meteo pe următoarele 4 săptămâni. Vremea se încălzește și va fi apropiată de normalul lunii aprilie, cu excepția ultimelor zile ale lunii și a primelor zile din mai, când va fi mai frig,

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. ECMWF estimează media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Prognoza meteo pentru perioada 12 aprilie – 10 mai

Săptămâna 12 – 19 aprilie

Temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu posibilitatea unei abateri termice ușor pozitive, local în nord-est.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu posibilitatea unui deficit local în zonele montane.

Săptămâna 19 – 26 aprilie

Meteorologii estimează că temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 26 aprilie – 3 mai

Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, local posibil ușor mai coborâte. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile extracarpatice și local în cele centrale și la munte, dar mai ales în cele nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 3 – 10 mai

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor putea fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar local cu o tendință deficitară, anunță ANM.

Închide ×