News

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni! Se întorc ploile

18.05.2020 | 09:09
Prognoza meteo pentru urmatoarele patru saptamani Se intorc ploile
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, iar veștile nu sunt printre cele mai bune. Asta pentru că avem parte de vreme neobișnuit de rece pentru perioada în care ne aflăm, cu precipitații abundente, însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice, mai ales în regiunile montane, precum și în centrul și vestul teritoriului.

Următoarele patru săptămâni vor aduce vreme instabilă în cea mai mare parte a țării

În perioada 18 mai – 16 iunie, cerul va fi mai mult noros şi va ploua torențial în cea mai mare parte a țării, în timp ce mercurul din termometre va înregistra valori mai coborâte în comparație cu normalul intervalului în care ne aflăm.

ADVERTISEMENT

Totodată, vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe durata precipitațiilor.

Şi în Bucureşti sunt semnalate ploi, posibil însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice, mai ales în prima jumătate a intervalului prognozat, iar temperatura maximă se va situa între 15 și 20 de grade.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește minimele termice, acestea se vor încadra între 6 și 8 grade, cu ușoare creșteri spre mijlocul lunii iunie.

Săptămâna 18 – 25 mai

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice şi nord-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea sud-estică a ţării, dar mai ales în regiunile sudice, iar în rest cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, local deficitare în regiunile nordice şi nord-vestice.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 25 mai – 01 iunie

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări, posibil uşor mai coborâte în regiunile nordice şi nord-estice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general deficitare în regiunile vestice şi sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru intervalul prognozat.

Săptămâna 01 – 08 iunie

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă a anului în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric estimat va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 08 – 15 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei perioade, în majoritatea regiunilor țării. În ceea ce privește cantităţile de precipitaţii, acestea vor fi în general apropiate de cele normale pentru intervalul prognozat, la nivelul întregii țări.

ADVERTISEMENT