Sport

Premier League etapa a 12-a. Tottenham – Leeds 2-1. Antonio Conte, prima victorie cu Spurs în Premier League

FANATIK.RO vă prezintâ informații despre meciurile etapei a 12-a din Premier League, care au loc în weekend, sâmbătă, 20 noiembrie, și duminică, 21 noiembrie
21.11.2021 | 20:30
Premier League etapa a 12a Tottenham  Leeds 21 Antonio Conte prima victorie cu Spurs in Premier League
ADVERTISEMENT

Anglia a obținut la pas accesul la turneul final al CM din Qatar, iar ultimele două partide din preliminarii grupa I au reprezentat adevărate demonstrații de forță, cu un Harry Kane imposibil de oprit la goluri: 5-0 acasă cu Albania încă de la pauză și 10-0 în San Marino. Așa încât revenirea la competiția internă se face într-o stare de bună dispoziție.

Programul meciurilor din etapa a 12-a din Premier League

Sâmbătă, 20 noiembrie, ora 17:00

ora 14:30 Leicester – Chelsea (Eurosport 1)

Aston Villa – Brighton

Burnley – Crystal Palace

Newcastle – Brentford

Norwich – Southampton

Watford – Manchester United (Eurosport 1)

Wolverhampton – West Ham

ora 19:30 Liverpool – Arsenal (Eurosport 1)

Duminică, 21 noiembrie

ora 16:00 Manchester City – Everton (Eurosport 1)

ora 18:30 Tottenham – Leeds United (Eurosport 1)

premier league
Clasamentul din Premier League înainte de etapa a 12-a

Premier League se pune pe treabă în weekend, dar numai pe durata a 48 de ore, cu meciurile etapei a 12-a, pentru că săptămâna viitoare, până la o nouă rundă, câteva dintre echipele de top au de muncit serios și în Europa, în cele trei competiții la care iau parte.

ADVERTISEMENT

Pentru Liverpool mai important poate fi campionatul deoarece ea este deja calificată în optimile Champions League cu două runde înainte de încheierea grupelor. Chelsea și Manchester City sunt și ele cu un picior și jumătate acolo, doar Manchester United are de tras în continuare în Champions League. În Europa League, Leicester e mai degrabă out, dar West Ham se îndreaptă spre primăvară, iar în Conference, Tottenham e pe locul 2 în grupă, după Rennes.

Liderul Chelsea deschide runda cu o vânătoare de “vulpi”

Sâmbătă, 20 noiembrie, au loc opt din cele zece meciuri ale etapei a 12-a. Atunci se joacă și cele mai interesante partide, capetele de afiș, respectiv Liverpool – Arsenal și Leicester – Chelsea. Duminică au rămas doar Manchester City – Everton și Tottenham – Leeds.

ADVERTISEMENT

Leicester – Chelsea este uvertura etapei. Cu absențe importante de ambele părți. La gazde nu vor putea juca Tielemans, Albrighton, Bertrand și Fofana, în timp ce la londonezi vor absenta Werner, Lukaku şi Kovacic.

În general acest meci are tradiții foarte echilibrate, “vulpile” reușind de mai multe ori să îi păcălească pe londonezi, dar acum Leicester e abia pe locul 12, la 12 puncte de Chelsea, care e lider.

ADVERTISEMENT

Liverpool primește “tunarii” după primul pas fals din acest sezon

Liverpool – Arsenal e partida care începe în nocturnă, de la ora 19:30. “Cormoranii” vin după primul pas fals făcut în acest sezon la Londra, unde au pierdut cu 3-2 în fața lui West Ham și îi așteptă pe “tunari” cu un Anfield Road devenit spital de campanie la numărul mare de indisponibili și posibil indisponibili, unii urmând a primi verdictul staff-ului medical vineri seară.

Sunt out Elliott, Firmino și Jones, iar Gomez, Henderson, Keita, Mane, Milner și Robertson sunt în mare dubiu, pentru că problemele lor nu sunt banale, dar se speră totuși ca măcar doi, cel mai probabil Mane și Milner, să primească totuși OK-ul staff-ului medical.

ADVERTISEMENT

Arsenal vine după o perioadă excepțională, cu șapte partide fără eșec, element ce a ajutat mult ca echipa să urce până pe locul 5, aproape de ultima poziție de Champions League. Absenții lui Arsenal sunt mijlocașul elvețian Xhaka, fundașul bosniac Kolasinac și închizătorul ghanez Partey.

Doi mari favoriți duminică: Manchester City și Tottenham

Manchester City primește duminică vizita lui Everton și trebuie să trateze partida cu mare atenție, după ce a făcut deja acasă egal cu Southampton și a pierdut cu Crystal Palace. De văzut cu cine va juca în atac Guardiola acest meci.

Tottenham îl are acum pe bancă pe italianul Antonio Conte, un tehnician care are știința de a mobiliza jucători cu moralul jos, cum sunt Harry Kane și colegii lui în campionat. Se impune victoria în fața unui Leeds fără cartușele din deplasări din sezonul trecut, pentru a se apropia de zona Champions League.


  • (P) Cota Get’s Bet pentru Tottenham – Leeds United: 1,66 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: