News

Programul magazinelor din București, prelungit astăzi și în Vinerea Mare. Ce se întâmplă cu măsurile de restricție

23.04.2021 | 15:57
Programul magazinelor din Bucuresti prelungit astazi si in Vinerea Mare Ce se intampla cu masurile de restrictie
ADVERTISEMENT

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a anunțat, vineri, că programul magazinelor din București va fi prelungit în cursul acestei zile precum și în Vinerea Mare. Pe de altă parte, măsurile de restricție se prelungesc cu încă două săptămâni.

Potrivit noului orar anunțat de autorități, în Vinerea de Florii și apoi peste o săptămână, în Vinerea Patimilor, programul la magazine va fi până la ora 20.00, nu până la ora 18.00, cum era până în prezent.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Comitetul Municipiului Bucureştiului pentru Situaţii de Urgenţă a decis prelungirea măsurilor dispuse în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, a anunțat prefectul Capitalei.

Programul magazinelor din București, prelungit astăzi și în Vinerea Mare

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că magazinele vor fi deschise astăzi, 23 aprilie, până la ora 20:00, cu ocazia Floriilor, chiar dacă rata de incidență nu a scăzut încă sub 4 cazuri la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT

”Se prelungesc măsurile pe următoarele două săptămâni, cu condiția să nu scădem sub 3,5 la mie. Vineri, magazinele vor avea programul prelungit până la 20:00. Iar în noaptea de Înviere, circulația va fi liberă, fără declarație, așa cum s-a anunțat deja.

Numărul de vaccinări în ultimele 3 zile a fost de 13.000 – 13.500. Înainte era la 11.500 în medie. Ritmul trebuie accelerat, pentru că altfel nu vom ajunge la o imunizare suficient de mare.

ADVERTISEMENT

Dacă se păstrează trendul și vom scădea sub 3,5 la mie, ușor ușor vom începe să deschidem anumite lucruri și să relaxăm măsurile.

Dacă vom scădea sub 3,5 la mie, atunci vom ieși automat de sub aceste reguli. Vom avea alte reguli care intră în vigoare. Derogări vom mai avea de Ramadan, 8 – 9 mai. Pe perioada nopții se va putea merge la lăcașul de cult fără nici restricție”, a declarat prefectul Bucureștiului la Digi24.

ADVERTISEMENT

Conform măsurilor în vigoare, carantina de noapte în București începe la ora 22:00 în zilele de luni până joi și de la 20:00 de vineri până duminică.

Care este rate de incidență în Capitală

La fel ca în țară, și în Capitală se observă o scădere importantă a numărului de cazuri noi raportate zilnic. După ce a ajuns și la 7 la mie, rata de incidență este în prezent de 4,15.

  • 177.629 de cetățeni din Capitală s-au infectat cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei.

În ultimele 24 de ore, conform Grupului de Comunicare Strategică, în București s-au raportat 470 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, mult sub media ultimelor zile.

ADVERTISEMENT
Tags: