News

Programul Rabla vine cu noutăți importante în 2021. Ce sugestie are Ministrul Mediului

16.01.2021 | 09:38
Programul Rabla vine cu noutati importante in 2021 Ce sugestie are Ministrul Mediului
ADVERTISEMENT

Programul Rabla 2021 are parte de câteva modificări majore, iar Ministrul Mediului nu a ezitat să vină cu o sugestie interesantă pentru cei care trăiesc în orașele aglomerate.

Tanczos Barna a declarat la Digi 24 că românii ar putea cumpăra printre altele și trotinete electrice prin programul Rabla. Există opțiunea de a achiziționa un alt mijloc de transport decât mașină. În plus, acesta a mai precizat că se dorește suplimentarea bugetului pentru acest an.

ADVERTISEMENT

”De ce n-am putea să cumpărăm acele trotinete electrice și să folosim trotinetele electrice în loc de mașini?”, se întreabă ministrul.

Ce spune Ministrul Mediului despre programul Rabla 2021

”Cine predă mașina și scoate din circulație o mașină poluantă să aibă opțiunea să cumpere și altceva decât mașină, un alt mijloc de transport. În București, de exemplu, de ce n-am putea să cumpărăm acele trotinete electrice și să folosim trotinetele electrice în loc de mașini?

Trebuie să ne gândim și la asemenea opțiuni, pentru că echilibrul ar fi mult mai mult în favoarea mijloacelor de transport nepoluante, hibrid, electric”, a declarat Tanczos Barna, conform Gândul.

Mașinile electrice reprezintă o opțiune pentru cetățeni în condițiile în care țările din Europa se îndreaptă vertiginos în această direcție. Sunt depuse dosare pentru peste 5.000 de mașini hibrid, tot în cadrul programului Rabla, a spus Tanczos Barna.

ADVERTISEMENT

„Probabil trebuie mai multă campanie de informare. Mașinile electrice sunt destul de scumpe astăzi, dar cu siguranță în doi-trei ani, lucrurile se vor schimba radical. Avem deja producători de mașini care în patru-cinci ani se gândesc să scoată complet din fabricație motoarele standard”, a declarat ministrul mediului.

Este interesant de urmărit și momentul când va fi lansat programul Rabla pentru electrocasnice din acest an în condițiile în care premierul Florin Cîțu a anunțat că Executivul va trimite în Parlament proiectul de buget pe 2021 abia pe 4 februarie.

ADVERTISEMENT

Ce produse pot cumpăra românii cu bani de la stat prin acest program?

  • maşini de spălat rufe
  • maşini de spălat vase
  • aparate de aer condiţionat, inclusiv portabile
  • frigidere sau combine frigorifice
  • televizoare
  • uscătoare de rufe
  • aspiratoare
  • laptopuri şi tablete