News

Proiect de lege pentru anularea amenzilor date în starea de urgență. Anunțul lui Călin Popescu Tăriceanu  

10.05.2020 | 21:52
Proiect de lege pentru anularea amenzilor date in starea de urgenta Anuntul lui Calin Popescu Tariceanu
Proiect de lege pentru anularea amenzilor date în starea de urgență. Anunțul lui Călin Popescu Tăriceanu. Foto: Inquam Photos/ Alexandra Pandrea
ADVERTISEMENT

Opoziția pune la cale un proiect de lege pentru anularea amenzilor date în starea de urgență. Anunțul a fost făcut duminică de șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Proiect de lege pentru anularea amenzilor date în starea de urgență. Anunțul lui Călin Popescu Tăriceanu

După ce Curtea Constituțională a României a decis că amenzile date în perioada stării de urgență sunt neconstituționale, din partea Opoziției se plănuiește deja o lege care să anuleze sancțiunile date deja populației.

ADVERTISEMENT

Liderul ALDE, fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat duminică, 10 mai, că are pregătit un proiect de lege prin care vrea să anuleze amenzile date românilor în perioada stării de urgență.

”Mă bucur că CCR a intervenit. Peste 4 zile e încheierea stării de urgență. Relaxare e o terminologie cretină, lumea vrea să se întoarcă la muncă.

ADVERTISEMENT

Am deja un proiect pe care l-au întocmit juriștii și pe care l-am dat și domnului Ciolacu și domnului Ponta, care prevede anularea amenzilor în perioada stării de urgență, mai puțin cele date pentru părăsirea stării de carantină.

Nu e posibil ca instanțele să fie sufocate cu 300.000 de plângeri. Acest proiect de lege vreau să-l dau și celorlalte partide parlamentare”, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

ADVERTISEMENT

Tăriceanu, revoltat de valoare amenzilor

Călin Popescu Tăriceanu este revoltat de faptul că în România, în comparație cu alte țări, amenzile au fost mult peste capacitatea de plată a cetățenilor. Acesta a catalogat campania de amenzi a autorităților ca fiind una dementă.

“Această campanie dementă de amenzi… În Marea Britanie, cea mai mare amendă este de 70 de lire sterline, iar la noi amenzile sunt de 10, de 20 de ori mai mari decât venitul mediu al unui român.”, a adăugat Tăriceanu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Până la anunțul CCR privind neconstituționalitatea amenzilor date de cadrele MAI în timpul stării de urgență, pe teritoriul României se acordaseră peste 300.000 de amenzi, a căror valoare, în euro, se ridica la peste 120 de milioane.

Oficialii din Guvernul României anunțau, la finalul lunii aprilie, că toți acești bani se vor îndrepta către sistemul medical și zona de sănătate publică din țară.

ADVERTISEMENT