Proiect de lege pentru înfiinţarea unui Registru public al lucrătorilor cu Securitatea. Ce legături de rudenie ar dezvălui

Robert Cristea   
în News
16/03/2021, 23:29
Proiect de lege pentru înfiinţarea unui Registru public al lucrătorilor cu Securitatea. Ce legături de rudenie ar dezvălui
Proiect de lege pentru înfiinţarea unui Registru public al lucrătorilor cu Securitatea. Foto: Facebook

Dan Barna susține proiectul de lege pentru înființarea unui Registru public al lucrătorilor cu Securitatea. „Pesedişti, votaţi? Aveţi curaj să vă uitaţi în oglindă?”, i-a întrebat vicepremierul pe social-democraţi, într-un mesaj pe pagina de Facebook.

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a anunţat în plenul Senatului că a depus un proiect de lege la Parlament pentru înfiinţarea unui Registru public al lucrătorilor cu Securitatea. Acest Registru ar urma să oblige CNSAS să arate legăturile de rudenie până la gradul al treilea cu aceştia, conform Românialiberă.

Vicepremierul Dan Barna a anunţat că susţine acest proiect de lege iniţiat de Claudiu Năsui în Parlament și a avut un mesaj special pentru PSD.

Dan Barna, despre înființarea registrului public al lucrătorilor cu Securitatea. ”Pesedişti, votaţi? Aveţi curaj să vă uitaţi în oglindă”

Proiectul depus de Claudiu Năsui prevede înfiinţarea unui Registru al lucrătorilor cu Securitatea şi legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnităţi şi funcţii publice.

Dan Barna crede că acest proiect ”le-a pus pesediştilor în faţă o oglindă în care ei refuză să privească de 30 de ani încoace.”

„Am fost în Senat alături de colegul meu Claudiu Năsui care a răspuns acuzaţiilor absurde venite din partea PSD. Un PSD tot mai disperat după ce a fost decuplat de la conducta cu bani publici. Claudiu a demontat calm şi elegant fiecare dintre acuzaţii.

Le-a amintit apoi ce dezastru au lăsat în urmă şi cum se opun cu îndârjire oricărei reforme în beneficiul oamenilor şi economiei româneşti. Şi a mai făcut ceva. Le-a pus pesediştilor în faţă o oglindă în care ei refuză să privească de 30 de ani încoace. Aceea a relaţiilor pe care acest partid le are cu fosta securitate.

 Concret, azi, Claudiu a depus la Parlament un proiect de lege privind înfiinţarea unui registru al lucrătorilor securităţii şi legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnităţi şi funcţii publice. Cu ajutorul CNSAS vom putea vedea aceste legături până la gradul III. E un proiect pe care îl susţin fără rezerve. Pesedişti, votaţi? Aveţi curaj să vă uitaţi în oglindă?”, a scris Dan Barna marţi pe Facebook.

Năsui a explicat în plen că tatăl său nu a avut nicio legătură cu Securitatea. Mai mult, acesta ar fi primit o condamnare în 1987 pe motiv că refuză să revină în România.

Închide ×