News

Propagandistului lui Putin, amenințări la adresa Germaniei. „A anexat ilegal un stat membru ONU”

Vladimir Soloviov, unul dintre principalii propagandiști ai Kremlinului, a pus la îndoială integritatea teritorială a Germaniei
12.08.2023 | 15:36
Propagandistului lui Putin amenintari la adresa Germaniei A anexat ilegal un stat membru ONU
Propagandistul lui Putin, o nouă ieșire bizară. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Soloviov, care în mod regulat amenință fie cu atacuri nucleare statele europene sau susține că Rusia ar trebui să le cucerească, a lansat recent o nouă teorie. În contextul în care Berlinul se apropie de a oferi rachete cu rază lungă de acțiune Kievului, propagandistul rus a adus în discuție reunificarea Germaniei, susținând că a fost o anexare ilegală.

Amenințări la adresa Germaniei

Într-una din serile recente, la emisiunea sa din fiecare seară de la televiziunea rusă, Vladimir Soloviov, cunoscutul propagandist al Kremlinului a lansat o nouă teorie conspiraționistă pentru publicul rus. În contextul invaziei ilegale declanșate de Rusia împotriva Ucrainei, Soloviov a încercat să relativizeze situația, susținând că nici măcar granițele Germaniei nu ar trebui să fie recunoscute ca legitime.

ADVERTISEMENT

Acesta a susținut că reunificarea Germaniei, încheiată în anul 1991, a fost în fapt o anexare ilegală a unui alt stat independent, recunoscut astfel de către ONU. Acesta a susținut că a fost vorba de o „anexare pură”, poate de tipul celeia încercare de către Moscova în Ucraina, condamnată de către comunitatea internațională.

„De ce pornim de la prezumția de inviolabilitate a granițelor teritoriale ale Franței și Germaniei? Care este justificarea existenței Germaniei în acele granițe? Poate cineva să-mi explice, vă rog?”, a susținut Soloviov, întrebându-și invitații dacă granițele statelor din Europa pot fi justificate.

ADVERTISEMENT

„Nu cred că există (justificări), atâta vreme cât ele însele au încălcat legile internaționale”, a venit replica unuia dintre invitați, relativizând imediat integritatea teritorială a Ucrainei.

„Nu, nu, nu. Este vorba despre altceva. De câți ani există Germania în interiorul granițelor pe care le știm? E o colecție de țări diferite, cu abordări diferite, cu structuri politice diferite. (…) De ce o tratăm ca pe un fel de stat unic? Eu nu consider deloc că este un stat legitim.

ADVERTISEMENT

Îmi pare rău, dar a anexat ilegal un stat membru ONU. A încălcat Acordul de la Helsinki, era o țară (Republica Democrată Germană), membră ONU, unde a dispărut? Ce, au implementat o procedură democratică? Nu. Au luat-o, au înghițit RDG. Anexare pură. RDG. A fost o anexare pură”, a insistat Soloviov, ignorând faptul că a fost vorba despre un tratat semnat de noua conducere a RDG-ului, aleasă democratic după 1989, potrivit Digi24.

Dureri de cap din cauza rublei

Vladimir Soloviov a devenit deja de multă vreme o sursă de amuzament pentru declarațiile și amenințările sale constante la adresa Occidentului. Acesta, alături de invitații săi, cere insistent deja de luni întregi lovirea cu arme nucleare a statelor europene și invadarea unor țări precum Polonia, Germania, Franța sau chiar România, ca să numim doar câteva.

ADVERTISEMENT

Într-un recent discurs, Soloviov a început să se vaite de deprecierea rublei, care vineri a ajuns la valoarea de 1 cent, raportat la dolarul american. Această depreciere, despre care analiștii financiari au susținut că plasează rubla rusească printre cele mai proaste trei monede, reprezintă nu doar un record recent, dar și faptul că economia Rusiei resimte sancțiunile internaționale și costurile războiului.

„Toată lumea râde de noi”, a urlat Soloviov, care de această dată și-a vărsat nervii asupra Băncii Centrale din Rusia, pe care a acuzat-o că a slăbit intenționat valoarea rublei.

ADVERTISEMENT