Life

Proprietarul unei pensiuni, revoltat că turiștii vor mai multă căldură în camere: „Setezi căldura la 23°C și el vine cu aerotermă de acasă. Nesimțirea la români nu are limite”

Proprietarul unei pensiuni și-a pus românii în cap după ce s-a arătat revoltat de faptul că turiștii vor mai multă căldură în camere.
12.01.2024 | 18:38
Proprietarul unei pensiuni revoltat ca turistii vor mai multa caldura in camere Setezi caldura la 23C si el vine cu aeroterma de acasa Nesimtirea la romani nu are limite
Un proprietar de pensiune, revoltat pe turiștii români. Sursa foto: Unsplah
ADVERTISEMENT

Un proprietar de pensiune s-a plâns pe internet că turiștii români nu sunt mulțumiți de ce temperatură găsesc în camere și vin de acasă cu aeroterme pentru a face și mai cald. Postarea sa, însă, i-a adus numeroase critici.

Un proprietar de pensiune, supărat pe turiștii români care vor o temperatură mai mare în camere

Când vine vorba de industria hotelieră, se întâmplă adesea ca proprietarii și turiștii să aibă diferite nemulțumiri. Pe o parte, cei care plătesc, uneori destul de mult, cazarea sunt supărați atunci când nu au parte de condițiile la care se așteaptă, iar concediile le sunt ruinate. 

ADVERTISEMENT

De asemenea, patronii au de suferit când anumite persoane le vandalizează proprietățile sau pleacă acasă cu obiecte din camerele în care au stat, precum prosoape, halate sau uscătoare de păr.

Însă, un proprietar de pensiune s-a plâns pe un grup de Facebook de faptul că românii care ajung la el nu sunt mulțumiți cu cele 23 de grade Celsius din cameră și „vin cu aeroterma în geantă” pentru a ajunge la o temperatură mai mare în încăpere.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el a ținut să sublinieze că străinii își doresc să fie chiar mai rece în camerele în care se cazează. „Nesimțirea la români nu are limite, îi setezi căldură la 23 °C și el vine cu aeroterma de acasă și face 29°C.

Cum se face că orice turist străin mă roagă să las temperatura la 21°C că este prea cald, chiar nu înțeleg, suntem un popor friguros sau am rămas cu sechele de pe timpul lui Ceaușescu?”, a scris proprietarul în mediul online.

ADVERTISEMENT

Postarea sa a stârnit revoltă

Deși părerile au fost împărțite, cei mai mulți oameni l-au pus la zid pentru afirmațiile sale. Majoritatea persoanelor care au comentat au subliniat că normal ar fi, de fapt, ca turistul să-și poate seta singur temperatura din cameră.

De altfel, o altă sugestie a fost menționarea temperaturii maxime în anunț, pe site-urile de specialitate, ori taxarea în plus în funcție de temperatura dorită. Totodată, oamenii și-au povestit experiențele neplăcute prin care au trecut atunci când, în vacanțe, erau nevoiți să doarmă îmbrăcați pentru că nu aveau destulă căldură.

ADVERTISEMENT

„Problema la dumneavoastră este că va gândiți unde vă este bine și așa ar trebui să aibă și turistul. Eu nu am probleme peste iarnă dat fiind faptul că unitatea mea de cazare e pe litoral și deschisă doar sezonier, însă văd că e într-adevăr o problemă cu situația cu temperatura din camere peste tot.

Am avut mulți turiști care m-au întrebat, ‘există vreo restricție la AC?’ Și întrebarea era legată de cât de mult îl pot folosi. În mod normal am răspuns că nu și că dacă ei vor 35 grade în camera să își facă 35, iar dacă vor 16 să își facă 16. Un turist atunci când vine și închiriază o cameră/o întreagă unitate de cazare o închiriază cu totul.

Lăsați oamenii să își facă temperatura care le e lor convenabilă și nu mai fiți dumneavoastră nesimțit așa cum îi numiți pe turiști să îi verificați cât de cald și-au făcut în casă. Dacă aveți într-adevăr o problema cu asta, postați promovarea vilei cu tot cu această info, ‘în unitatea noastră de cazare dacă vrei peste 23C ești nesimțit sau traumatizat de Ceaușescu’”, i-a spus cineva proprietarului de pensiune.

Cum s-a apărat proprietarul

În urma criticilor primite, proprietarul de pensiune a simțit nevoia să se apere și a afirmat că cei care obțin o temperatură mai mare în cameră prin metode proprii „fură curent” și îi pun în pericol afacerea.

„Părerile vor fi mereu pro și contra, proprietar vs. turist, problema cea mai mare atunci când vine turistul la cazare cu o aerotermă ascunsă în geantă, a categorisi această fapta la furt de curent (2kw oră la 24 de ore înseamnă 100 lei la ziua de cazare).

Și a două fapta la încălcarea normelor PSI, unde riști să-ți ia foc pensiunea de la aerotermă sau de la priză supra încălzită, pot lua foc toți să se lase cu decese, proprietarul rămâne pe drumuri și fără pensiune și mai grav se duce și la pușcărie din cauza unor inconștienți care vor ei 30 °C. Tot ce se întâmplă în România este horror!”, a completat bărbatul.

ADVERTISEMENT
Tags: