Stiri sportive

Prosport manipulează, şeful minte grosolan publicul

În tradiţia impusă de cînd Costin Ştucan este noul redactor-şef, site-ul www.prosport.ro minte cu neruşinare, încercînd să manipuleze grosolan publicul din România. Sub titlul "Arbitrajul...
16.09.2014 | 00:06
Prosport manipuleaza seful minte grosolan publicul
ADVERTISEMENT

În tradiţia impusă de cînd Costin Ştucan este noul redactor-şef, site-ul www.prosport.ro minte cu neruşinare, încercînd să manipuleze grosolan publicul din România. Sub titlul “Arbitrajul de la CFR – Astra 4-1 a generat un dialog halucinant la TV. Ioan Niculae spre un moderator: Toată ţara ştie, 99 la sută eşti vîndut la Cluj”, site-ul prosport.ro a publicat ieri o ştire conform căreia patronul Astrei, Ioan Niculae, i-a reproşat lui Horia Ivanovici că “eşti omul CFR-ului!”. Bineînţeles, materialul este tendenţios, abundă în dezinformări, inducînd cititorilor ideea falsă că Horia Ivanovici ar fi făcut partizanat în favoarea clujenilor atunci cînd a analizat fazele litigioase de la meciul CFR – Astra 4-1. 

Iată realitatea, probată cu dovezi video:

1. În pauza meciului CFR – Astra, nici măcar nu s-a discutat despre faza cu ofsaidul lui Deac la golul 2 al clujenilor, incriminată de Ioan Niculae. Precizăm că moderatorul emisiunii Fotbal Look este Roxana Ciuhulescu, Horia Ivanovici avînd doar statut de invitat permanent. Ioan Niculae a fost dezinformat, ca de obicei, de cei din jurul lui, fiind indus în eroare în legătura cu ceea ce s-a vorbit în pauză, repetăm, cînd n-a fost comentată nici o secundă faza cu pricina. Vezi captura video din emisiunea Fotbal Look a Roxanei Ciuhulescu din pauza meciului CFR – Astra.

ADVERTISEMENT
Loading the player…

2. Imediat după meci, Horia Ivanovici împreună cu invitaţii din platou au analizat pe larg toate fazele şi primul lucru pe care jurnalistul l-a subliniat a fost exact faptul că, la golul 2 al CFR-ului, Deac ar fi fost în ofsaid, detaliind apoi că ambele cartonaşe roşii au fost corecte, iar în prima repriză “astralul” Enache a mai fost iertat de un cartonaş roşu cînd a lovit cu capul în faţă un jucător al Clujului. Vezi captura video din emisiunea Fotbal Look a Roxanei Ciuhulescu.

Loading the player…

3. Ioan Niculae a intervenit spre miezul nopţii, la finalul emisiunii, făcînd afirmaţiile fără acoperire, publicate cu entuziasm de site-ul prosport.ro. Neurmărind emisiunea, patronul Astrei nu a ştiut la momentul intervenţiei faptul că Horia Ivanovici a avut o poziţie echidistantă privind fazele litigioase din respectiva partidă.

ADVERTISEMENT

Facem aceste precizări tocmai pentru a demonta teza falsă pe care Prosport încearcă s-o construiască şi s-o acrediteze, probabil în viitor, aceea că Horia Ivanovici ar ţine prin asociere cu CFR-ul, fiind angajatul Look TV. Din contră, pentru a nu se face astfel de interpretări răutăcioase şi interesate, jurnalistul Horia Ivanovici a fost şi va fi extrem de atent la poziţia sa privind CFR-ul, acelaşi tratament corect fiind valabil şi în cazul celorlalte 17 grupări din Liga 1. Deşi în folclorul românesc este o vorbă, “cine se scuză, se acuză!”, faptele prezentate de Prosport sînt prea mincinoase şi răuvoitoare pentru a nu primi o replică pe măsură. Ca o paranteză, Arpad Paszkany nu mai este de 6 luni patronul posturilor Look TV şi Look PLUS, ca să nu mai spunem că nu mai are nicio funcţie oficială la clubul de fotbal CFR Cluj, acest lucru fiind făcut public într-o conferinţă de presă încă din primăvară.

Din cauza faptului că prosport.ro nu a solicitat şi jurnalistului Horia Ivanovici o poziţie sau o declaraţie cu privire la subiectul materialului tendenţios publicat ieri (o practică curentă în materie de standarde jurnalistice ale lui Costin Ştucan), preferînd doar să arunce cu noroi în munca unui coleg ziarist, Horia Ivanovici anunţă că a hotărît să acţioneze în justiţie site-ul www.prosport.ro şi pe redactorul-şef Costin Ştucan pentru calomnie, insultă publică şi denigrarea imaginii.

ADVERTISEMENT

Redacţia Fanatik

500 Ron BONUS, 5 runde gratuite + 15 dupa prima depunere doar la cazinoul Unibet!