News

Protest AUR în fața Ministerului Sănătății și la Matei Balș. Se scandează ”Demisia”, Jos Iohannis”, ”Asasinii”

30.01.2021 | 18:58
Protest AUR in fata Ministerului Sanatatii si la Matei Bals Se scandeaza Demisia Jos Iohannis Asasinii
Protest AUR în fața Ministerului Sănătății și la Matei Balș. Se scandează ”Demisia”, Jos Iohannis”, ”Asasinii”. Sursa foto: INQUAM Photos/George Călin
ADVERTISEMENT

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), în frunte cu liderul George Simion, a organizat, sâmbătă, un protest la Ministerul Sănătății, în urma incendiului de la Institutul Matei Balș.

Începând cu ora 18.00, oamenii ieșiți în stradă au plecat într-un marș către locul tragediei de vineri, scandând ”Demisia”, ”Jos Iohannis”, ”Plecați cu toții” sau ”Demisia”.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, este unul dintre reprezentanții actualei coaliții de guvernare căruia i s-a cerut public demisia de către partidul AUR și în urmă cu o zi. Ulterior, Sâmbătă AUR va organiza un miting în care i se va cere din nou demisia.

Protest AUR după tragedia de la Matei Balș. Manifestanții scandează ”Demisia”, Jos Iohannis”, ”Asasinii”

În jur de 100 de persoane s-au adunat sâmbătă în fața Ministerului Sănătății pentru a cere demisia lui Vlad Voiculescu, în urma incendiului de la Matei Balș.

ADVERTISEMENT

Manifestația a fost organizată de partidul AUR, iar mai mulți membri, printre care și liderul partidului, George Simion, sunt prezenți în mulțime și scandează împotriva actualei puteri.

Oamenii ieșiți în stradă sunt dotați cu vuvuzele și steaguri tricolore pe care este aplicată sigla AUR și scandează ”Jos Iohannis”, ”Demisia”, „Asasinii”, „La pușcărie”, „România, trezește-te!”, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă”.

ADVERTISEMENT

”Nu contează nici președintele țării, nu contează nici Guvernul, nu contează nici ministrul Sănătății nu contează nici cel care e prezent la fiecare guvernare, stăpânul sistemului de sănătate: Raed Arafat.

Contați dumneavoastră, oameni curajoși, care nu se vor lăsa și vor lupta până la capăt pentru drepturile românilor. Este normal să protestăm aici, în fiecare zi, ca să contestăm acest sistem”, a afirmat George Simion la protest.

ADVERTISEMENT

Liderul AUR Acesta a mai spus că i-au adus o bicicletă ministrului Voiculescu ca să plece cu ea acasă.

Jandarmeria, mesaj după începutul protestului

Jandarmeria Română a emis un comunicat de presă în care le cere protestatarilor sa respecte normele de protecție anti-COVID.

”Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a acestei manifestații, participanții trebuie să manifesteze pașnic și civilizat, să respecte indicațiile jandarmilor și să se delimiteze de persoane care tulbură ordinea publică sau incită la violență și chiar să semnaleze jandarmilor prezența unor astfel de persoane.

Din rațiuni de sănătate publică, recomandăm participanților să păstreze distanța fizică față de celelalte persoane și să poarte în mod corespunzător masca de protecție.

Reamintim faptul că, pe timpul stării de alertă, conform legii, numărul participanților la orice fel de întruniri în spații deschise trebuie să fie de maximum 100 de persoane.

În continuare, jandarmii vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării acestui eveniment”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT