News

Protest al lucrătorilor din industria spectacolelor în fața Guvernului: „Noi sărbătorim Ziua Culturii Invizibile”

Un grup de lucrători în industria spectacolelor a protestat, sâmbătă, în fața Guvernului solicitând măsuri compensatorii pentru pierderile suferite de acest sector în ultimii doi ani.
15.01.2022 | 14:42
Protest al lucratorilor din industria spectacolelor in fata Guvernului Noi sarbatorim Ziua Culturii Invizibile
ADVERTISEMENT

Asociația Lucrătorilor din Industria Spectacolelor (ALIS) acuză autoritățile că au ignorat domeniul artistic în ultimii doi ani, un sector grav  afectat de restricțiile impuse pentru combaterea epidemiei de Covid-19.

Protestul de sâmbătă din Piața Victoriei face parte din campania #NuSuntemInvizibili derulată de ALIS, asociație care reunește persoane cu pregătire tehnică și artistică, care prestează servicii suport în domeniul spectacolelor și evenimentelor.

ADVERTISEMENT

Protestatarii au cerut ca autoritățile să vină cu un plan coerent de reluare a activităților culturale și cu un set de măsuri compensatorii pentru pierderile financiare ale industriei spectacolelor din ultimii  ani, informează Ziare.com.

De Ziua Culturii Naţionale noi sărbătorim Ziua Culturii Invizibile. De ce? Pentru că suntem mii de profesionişti, companii, artişti şi lucrători ignoraţi de autorităţi în ultimii doi ani.

ADVERTISEMENT

Pentru că 2020 şi 2021 au însemnat pentru noi pierderi de milioane de euro, nu am primit nicio compensare pentru aceste pierderi, doar promisiuni, după doi ani de pandemie avem zero predictibilitate pentru reluarea activităţilor, minimul sprijin lunar oferit ca indemnizaţie nu mai există, iar o ţară normală nu le interzice cetăţenilor să muncească fără să le ofere nimic în schimb şi suntem o industrie ajunsă în pragul colapsului, dar invizibilă pentru autorităţi”, se spune într-un comunicat al asociației.

Pe parcursul protestului din fața Guvernului au fost prezentat și momente artistice de către manifestanți.

ADVERTISEMENT