News

Protest în Parlament. Senatorii și deputații PSD au cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu. Foto

01.02.2021 | 17:16
Protest in Parlament Senatorii si deputatii PSD au cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu Foto
Protest în Parlamentul României. PSD - Inquam - George Călin
ADVERTISEMENT

Senatorii și deputații PSD au protestat luni în Parlament și au cerut demisia ministrului Sănătății Vlad Voiculescu.

Politicienii au venit în plenurile celor două foruri legislative cu pancarte pe care scria „Voiculescu demisia”, în semn de protest față de modul în care a fost gestionată situația după incendiul de la spitalul „Matei Balș”.

ADVERTISEMENT

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romașcanu, îi reproșează lui Vlad Voiculescu cî nu a luat nicio măsură, în condițiile în care știa problemele cu care se confruntă spitalele din țara noastră.

Parlamentarii PSD îi cer demisia lui Vlad Voiculescu

Este ministru de o lună de zile având în faţă, pe masă, raportul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din spitalele din România care spune foarte clar, etapizat, ce poate fi făcut. Şi nu a făcut nimic. Erau măsuri caree puteau fi luate fără niciun fel de cost şi care puteau fi luate din a doua zi de mandat. Nu a făcut absolut nimic şi totuşi pentru că încercăm să ne îndreptăm spre o normalitate politică, guvernamentală, parlamentară, demisia este un act normal de onoare pentru o asemenea tragedie care s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Apropo de declaraţiile domnului Voiculescu, nu există nicio legătură de cauzalitate între managementul trecut şi ceea ce s-a întâmplat acuma. Acesta e un accident care s-a întâmplat sub conducerea ministrului Voiculescu, iar a da iarăşi vina pe PSD este un refren pe care nu cred că îl mai cred nici votanţii USR-PLUS”, a afirmat Lucian Romaşcanu, conform News.ro.

Parlamentarii PSD au protestat împotriva ministrului Voiculescu
Protest al parlamentarilor PSD. Foto – Inquam – George Călin

Gabriela Firea i-a cerut demisia lui Vlad Voiculesccu pentru că este incompetent și lipsit de umanitate.

ADVERTISEMENT

„Senatorii social-democraţi au cerut acum câteva minute demisia ministrului Sănătăţii, pentru incompetenţă şi lipsă de umanitate. Actualul ministru nu poate fi considerat un începător lipsit de responsabilitate, pentru că a mai fost ministru în Guvernul Cioloş, se presupune că ştie în detaliu problemele din sănătate, are soluţii – asa s-a bătut cu cărămida în piept în campanie.

În plus, a preluat ştafeta de la un coleg din coaliţia pierzătorilor de dreapta unită la ciolan, penelistul Tătaru, care a manageriat Sănatatea 1 an şi 3 luni. Demisia sau demiterea sunt singurele soluţii onorabile, dacă PNL şi USR-PLUS mai au vreun pic de onorabilitate şi de respect faţă de români”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Protest al parlamentarilor PSD
Camera Deputatilor protest Alfred Simonis PSD Vlad Voiculescu demisia februarie 2021 INQUAM George Calin (1)

PSD va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Voiculescu, considerând că situația a fost scăpată de sub control.

ADVERTISEMENT