News

Protest în Piața Victoriei față de modul în care se judecă dosarul 2 Mai. Tatăl lui Sebi, dus de ambulanță. Update

Sâmbătă, 13 aprilie, la ora 19.00 în Piața Victoriei, este organizat un protest față de modul în care justiția tratează cazul de la 2 Mai
13.04.2024 | 22:04
Protest in Piata Victoriei fata de modul in care se judeca dosarul 2 Mai Tatal lui Sebi dus de ambulanta Update
Protestul din Piața Victoriei este programat să înceapă la ora 19.00. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
13-04-2024
19:04

Valentin Olaru, tatăl lui Sebastian, dus cu ambulanța

Tatăl lui Sebastian Olaru, tânărul ucis cu mașina de Vlad Pascu, a fost luat de salvare în această seară, în timpul protestului din Piața Victoriei. Conform celor prezenți la protest, lui Valentin Olaru i s-a făcut rău imediat după ce a ținut un discurs în fața oamenilor.

Bărbatul a fost transportat ulterior la spital, iar la fața locului au rămas aproximativ 500 de protestatari. Oamenii sunt nemulțumiți și consideră că justiția din țara noastră nu își face treaba în cazul Vlad Pascu, printre altele.

Părinții victimelor accidentului din 2 Mai împreună cu ONG-ul „Tânărul de azi, schimbarea de mâine” organizează sâmbătă un protest în fața Guvernului, în Piața Victoria. Manifestația vizează modul în care justiția din România judecă dosarul accidentului provocat de Vlad Pascu în 2 Mai.

Protest în Piața Victoriei față de justiția din România

Ștefan Dragomir, tatăl Robertei, tânăra ucisă în accidentul din 2 Mai, comis de Vlad Pascu după ce s-a urcat drogat la volan, a precizat că protestul a fost deja autorizat de către autorități. Acesta i-a rugat pe participanți să vină îmbrăcați în alb, în partea superioară a corpului.

ADVERTISEMENT

Acțiunea de protest vine după ce, în data de 14 martie, instanța din Mangalia a acceptat procedura simplificată în acest caz, procedură cerută de către avocații lui Vlad Pascu. A fost o victorie pentru aceștia în condițiile în care, dacă va fi găsit vinovat, va primi o pedeapsă redusă.

„Nu este de ajuns! Statul român ne-a mai demonstrat încă o dată cât de multe minusuri există și de ce noi trebuie să ne spunem cuvântul! Pe 4 aprilie, s-a declarat “prima victorie” pentru Vlad Pascu, ceea ce ne demonstrează ce primează în stat și cât de interpretabile sunt legile.

ADVERTISEMENT

Pentru faptele comise (condus sub influența substanțelor, lipsa actelor, ucidere, vătămare corporală, fuga de la locul faptei), avocații lui Vlad Pascu dau vina pe victime, spunând că acestea au circulat neregulamentar”, se arată în mesajul postat pe Facebook de către ONG-ul care organizează acest protest.

Un pericol pentru toți cetățenii

Organizatorii susțin că modul în care justiția din România tratează acest dosar pune în pericol toți cetățenii, care sunt lipsiți astfel de protecția legilor. Aceștia acuză faptul că justiția română „pledează pentru apărarea vinovatului” și subliniază faptul că judecătoarea din acest caz, prin întrebările pe care le-a pus, a arătat lipsă de respect pentru victimele accidentului și familiile acestora.

ADVERTISEMENT

„Statul trebuie să ne ofere siguranță pe străzi, cum aceasta nu există, facem apel la toți cetățenii să fie alături de noi pentru a ne spune cuvântul și pentru a le face dreptate lui Sebi și Robertei.

Justiția nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului. Justiția nu a luat fiecare aspect important în considerare, ci a ales să pună întrebări ce nu își au locul într-o sală de judecată.

ADVERTISEMENT

În urma accidentului ce a soldat cu victime, judecătoarea se întreaba dacă una dintre victime este în sală. Noi, dar și cei pentru a căror dreptate luptăm, nu merită asta”, se mai arată în mesajul organizatorilor.

La începutul lunii aprilie, aceeași instanță din Mangalia a respins cererea avocaților victimelor de schimbare a încadrării juridice în omor calificat. Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna octombrie pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre cei doi tineri uciși în accident a declarat recent că nu mai are deloc încredere în justiția din România. „Nu mai am încredere nici 1% în justiția din România. Vreau să se audă unde trebuie și să poată cineva să ne facă dreptate. În țara noastră banul este la putere, banul cumpără totul, la justiție, la cei care ne conduc”, a precizat acesta.

ADVERTISEMENT