Sport

Protest la adresa lui Gigi Becali! Arbitrii meciului FC Voluntari – FC Botoșani au dat startul mesajelor de susținere pentru Iuliana Demetrescu. Foto

Arbitrii meciului FC Voluntari - FC Botoșani au protestat la adresa lui Gigi Becali în startul partidei. Mesaj de susținere pentru Iuliana Demetrescu.
12.05.2023 | 19:11
Protest la adresa lui Gigi Becali Arbitrii meciului FC Voluntari  FC Botosani au dat startul mesajelor de sustinere pentru Iuliana Demetrescu Foto
Arbitrii meciului Voluntari - Botoșani, protest la adresa lui Gigi Becali. Foto: captură Digi Sport
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a avut un derapaj sexist la adresa Iulianei Demetrescu, arbitrul care a condus partida FC Voluntari – CS Mioveni, scor 1-0 în etapa cu numărul 7 din play-out-ul SuperLigii. Finanțatorul de la FCSB nu este de acord ca femeile să arbitreze meciuri de fotbal masculin.

Protest la adresa lui Gigi Becali! Arbitrii meciului FC Voluntari – FC Botoșani, mesaj de susținere pentru Iuliana Demetrescu

Declarațiile lui Gigi Becali au fost intens criticate de către Răzvan Burleanu și nu au rămas fără urmări. Patronul FCSB a fost reclamat la Comisia de Disciplină a FRF, iar latifundiarul din Pipera riscă sancțiuni extrem de dure. De asemenea, arbitrii care vor oficia partide în etapa cu numărul 8 din play-off-ul și play-out-ul SuperLigii au pus la cale un protest.

ADVERTISEMENT

Startul a fost dat de oficialii de la partida FC Voluntari – FC Botoșani, care a deschis runda. Centralul Andrei Morăriță și tușierii Bogdan Gheorghe și Alexandru Vodă, care au condus partida de pe Stadionul „Anghel Iordănescu” au intrat pe gazon purtând tricouri albe inscripționate cu mesajul „Fără discriminare de gen”.

Arbitrii meciului Voluntari - Botoșani, protest la adresa lui Gigi Becali. Foto: captură Digi Sport
Arbitrii meciului Voluntari – Botoșani, protest la adresa lui Gigi Becali. Foto: captură Digi Sport

Secretarul general al FRF, Radu Vișan, a sesizat Comisia de Etică și Disciplină după comentariile sexiste ale lui Gigi Becali. Patronul de la FCSB urmează să fie judecat pe 17 mai la sediul Federației Române de Fotbal. „Am văzut meciul Voluntari – Mioveni! Arbitru a fost o femeie (n.r. Iuliana Demetrescu), cu sânii în vânt pe teren!

ADVERTISEMENT

Ați mai pomenit așa ceva? Asta ne mai trebuia! Unde se dezbracă ea înainte de meci? Ce este asta? Știu, așa este în vestul Europei, asta este moda, dar de ce trebuie să facem și noi așa? Du-te la fotbal feminin”, a fost comentariul lui Gigi Becali la adresa arbitrului Iuliana Demetrescu.

Răzvan Burleanu, discurs dur pentru Gigi Becali după derapajul la adresa Iulianei Demetrescu: „Am fost mâhnit”

Răzvan Burleanu a anulat întâlnirea pe care o avea programată cu Gigi Becali la sediul Federației Române de Fotbal din cauza derapajului sexist la adresa Iulianei Demetrescu. Președintele FRF a fost extrem de iritat și a avut o reacție extrem de dură în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

„Am fost mâhnit să văd declarațiile domnului George Becali, niște afirmații care consider că nu au ce căuta în societatea contemporană. România este un stat modern, iar Federația Română de Fotbal împărtășește valorile europene, motiv pentru care nu va accepta niciodată astfel de remarci, care ne duc cu gândul la un ev mediu patriarhal.

Profilul unui patron, care se consideră stăpân în relația cu proprii antrenori și jucători, și care are un comportament discriminator pe criterii de gen și nu numai, nu are un viitor în fotbalul european. În aceste condiții, având în vedere diferențele de valori și viziune pe care le avem, consider că o întâlnire între mine și domnia sa nu poate să aibă loc”

ADVERTISEMENT

Aștept ca domnul Becali să arate bărbăția despre care ne vorbește și să aibă curajul și demnitatea de a recunoaște că a greșit, să iasă public și să prezinte scuze Iulianei Demetrescu și celorlalte femei din fotbalul românesc, și nu numai, care s-au simțit lezate de declarațiile acestuia. Apoi, vom putea discuta din nou despre o întâlnire între mine și dumnealui”, a declarat Răzvan Burleanu, pentru FANATIK.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 2,07 este cota pentru „total goluri: peste 2,07” la meciul FCSB – CFR Cluj. 

ADVERTISEMENT
Tags: