News

Celebrul protestatar anti-PSD Mihai Dide a fost săltat de pe stradă și condus la secție. Se cere demisia ministrului Marcel Vela pentru „abuz de putere”

17.05.2020 | 22:57
Celebrul protestatar antiPSD Mihai Dide a fost saltat de pe strada si condus la sectie Se cere demisia ministrului Marcel Vela pentru abuz de putere
ADVERTISEMENT

Protestatarul Mihai Dide ar fi fost arestat și condus la secția de poliție, după ore de filaj. Anunțul a fost făcut public pe pagina de Facebook a companiei Passport Productions.

Mihai Dide a fost arestat, aparent fără motiv

Dide ar fi fost filat de zeci de oameni ai legii înainte de a fi condus la secție pentru că ar fi vrut să participe la un protest.

ADVERTISEMENT

Cristian Mihai Dide a fost ridicat acum de pe strada, in timp ce mergea civilizat pe un trotuar din centrul Bucureștiului, și este reținut la secția 3 Politie. Îl urmăreau de ceva timp, în mașină și pe jos, zeci de polițiști și jandarmi, în uniforme, cu fata acoperita, fara insigne sau in civil.

Din informațiile cunoscute de noi, el se pregătea de protest: urma să intre într-un apartament proprietate privată de unde să facă o proiecție cu laser.

ADVERTISEMENT

Datele cunoscute de noi ne lasă să tragem o singura concluzie: că cetățeanul Cristian Mihai Dide, care acum doua zile a fost maltratat de poliție după un protest cu laser, împotriva ministrului de interne Marcel Vela și împotriva secretarului de stat Raed Arafat, a fost arestat preventiv de subordonații aceluiași ministru, împotriva căruia Dide se pregătea să protesteze. Chiar daca un protest sub forma unei proiecțiile cu laser ar fi ilegal în România, tot nu ar justifica arestarea “preventivă” pentru intenție a lui Dide, ca să nu protesteze împotriva ministrului Vela. Urmăriri că în filme și arest preventiv împotriva intenției de a protesta cu o proiecție laser, asta i s-au întâmplat azi unui cetățean, nu chinez sau rus, ci un conațional”, au scris cei de la Passport Productions.

Mihai Dide, victima unui abuz inimaginabil. Se cere demisia lui Marcel Vela

Mihai Dide ar fi victima unui abuz inimaginabil, astfel că demisia Ministrului de Interne, Marcel Vela, este obligatorie, cred cei care au publicat mesajul.

ADVERTISEMENT

Posted by Passport Productions on Sunday, 17 May 2020

Din câte știm protestul nu este încă ilegal în România și acțiunile forțelor MAI de azi depășesc derapajele împotriva democrației pe care le-am văzut 3 ani sub PSD.

În momentul în care un ministru își folosește subordonații ca să oprească brutal și sfidând legea un protest împotriva sa, acesta este un abuz de putere. Vela folosește ministerul de interne ilegal, în scop personal.

ADVERTISEMENT

Un minister într-un stat democratic nu poate fi luat pe nume propriu. Considerăm că acesta este un atac împotriva Constituției și statului de drept și ministrul Marcel Vela trebuie să își dea demisia deîndată!”, au explicat apărătorii lui Mihai Dide în mesaj.

Mihai Dide, unul dintre cei mai vechi protestatari anti-PSD

Mihai Dide este un nume cunoscut printre protestatarii din România. Conform Digi 24, Dide este nelipsit de la proteste în ultimii ani și, mai mereu, intră în conflict cu Jandarmeria.

ADVERTISEMENT
Tags: