News

Proteste în Israel după ce o adolescentă de 16 ani ar fi fost violată de 30 de bărbați într-un hotel din Eilat

21.08.2020 | 17:59
Proteste in Israel dupa ce o adolescenta de 16 ani ar fi fost violata de 30 de barbati intrun hotel din Eilat
ADVERTISEMENT

Oamenii sunt indignați după ce au ieșit la iveală noi detalii ale presupusului viol care a zdruncinat societatea din Israel și care a readus în centrul atenției modul în care sunt tratate femeile.

Adolescenta a făcut plângere în urmă cu 7 zile pentru presupusul viol care s-a petrecut într-un hotel în oraşul Eilat, conform purtătorului de cuvânt al poliției israeliene, Micky Rosenfeld.

ADVERTISEMENT

Poliția a reținut doi suspecți. Conform informațiilor prezentate în presa locală, cei 30 de bărbați au stat la coadă în fața camerei unde se afla tânăra, aflată în stare de ebrietate, pentru a-și aștepta rândul la viol.

Proteste în Israel după ce o fată de 16 ani ar fi fost violată de 30 de bărbați

Oamenii au ieșit în stradă în Tel Aviv și Ierusalim pentru a o susține pe fată și pentru a condamna violența sexuală împotriva femeilor.

ADVERTISEMENT

„Este şocant. Nu este doar o crimă împotriva tinerei, ci o crimă împotriva umanităţii. Responsabilii să fie aduşi în faţa justiţiei”, a declarat și premierul Benjamin Netanyahu.

Potrivit datelor oficiale oferite de Illana Weizmen, fondatoare a grupului feminist „HaStickeriot”, o femeie din cinci e violată în Israel de-a lungul vieții.

ADVERTISEMENT

ONG-ul a împânzit marile orașe israeliene cu afișe anti-viol, cu mesaje grăitoare precum „nu înseamnă nu” și „nu ești singură”.

Trebuie să încetăm să mai spunem că fetele trebuie protejate, acum trebuie să educăm băieţii de la vârste fragede în ceea ce priveşte consimţământul”, a adăugat Weizmen, conform news.ro.

ADVERTISEMENT

Cei 30 de violatori ar fi prieteni cu victima, sau cel puțin cunoștințe. Tânăra ar fi fost în stare de ebrietate și nu s-ar fi putut opune violului, spun surse din anchetă.

Nu este primul caz în care mai mulți bărbați din Israel sunt acuzați că au violat în grup o fată. În 2019, o britanică de 19 ani a acuzat 12 bărbați din Israel că a fost violată la un hotel din Cipru, însă în acel caz s-a dovedit că fata a mințit, primind o pedeapsă cu suspendare.

ADVERTISEMENT
Tags: