Sport

Proteste inedite pe stadioanele din Bundesliga! Motivul pentru care un meci a fost întrerupt de trei ori. Video

Mai multe proteste au avut loc în acest weekend pe stadioanele din Bundesliga. Duelul Union Berlin - Wolfsburg a fost întrerupt pentru prima oară în minutul 27.
10.02.2024 | 19:00
Proteste inedite pe stadioanele din Bundesliga Motivul pentru care un meci a fost intrerupt de trei ori Video
Meci întrerupt sâmbătă după-amiază în Bundesliga după proteste ale fanilor. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Proteste inedite ale fanilor fotbalului din Germania pe stadioanele din Bundesliga. Meciul Union Berlin – Wolfsburg din etapa a 21-a a fost întrerupt în minutul 27 după ce din tribune mai multe mingi de tenis au zburat pe gazon. Jocul s-a reluat după aproximativ 30 minute.

Proteste inedite pe stadioanele din Bundesliga! Union Berlin – Wolfsburg a fost întrerupt de 3 ori

Fanii germani protestează de ceva vreme după ce organul de conducere al fotbalului german, Deutsche Fussball-Liga (DFL), intenționează să aprobe intrarea investitorilor Blackstone și CVC la drepturile de publicitate și la drepturile TV din Bundesliga.

ADVERTISEMENT

Astfel, în acest weekend, suporterii au protestat pe mai multe stadioane din Bundesliga. În minutul 27, duelul Union Berlin – Wolfsburg a fost întrerupt, deoarece numeroase mingi de tenis au zburat pe teren. În primă fază, arbitrul și jucătorii au așteptat la margine ca mingile să fie înlăturate de pe gazon.

Arbitrul Matthias Jöllenbeck a luat decizia ca meciul să se reia după ce mingile de tenis au fost strânse de pe teren, însă suporterii au repetat acțiunea, iar cele două echipe au mers direct la vestiare.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al gazdelor a anunțat, după aproximativ o jumătate de oră, că meciul se va relua și le-a interzis fanilor prezenți în tribune să mai arunce cu mingi de tenis. Cele două echipe au revenit pe teren după o scurtă încălzire, însă scenariul s-a repetat.

Union Berlin – Wolfsburg, în pericol să fie abandonat!

De această dată, fanii lui Wolfsburg au aruncat cu mai multe mingi de tenis pe teren. Jocul a fost în pericol să fie abandonat! Înainte ca jocul să fie reluat pentru a treia oară, arbitrul i-a chemat pe cei doi căpitani. Aceștia au mers să vorbească cu suporterii lor.

ADVERTISEMENT

Fanii au protestat și la alte meciuri care au avut loc în acest weekend în Bundesliga. Pe „WWK Arena”, din Augsburg, suporterii au aruncat mai multe obiecte pe gazon la duelul cu RB Leipzig. Printre obiectele ajunse pe gazon a fost și un scaun.

„Creșterea durabilă în loc de bani rapizi”, a fost unul dintre bannerele afișate de suporteri la Augsburg – Leipzig. „Lăcuste de capital privat fără influență?”, a fost mesajul ridicat în tribune de suporteri la Berlin. „Nu ne vindeți pentru proști. Nu investitorului din ligă!”, a fost mesajul suporterilor la Mönchengladbach – Darmastadt care a fost, de asemenea, întrerupt.

ADVERTISEMENT

De ce protestează fanii echipelor din Bundesliga

Deutsche Fussball-Liga (DFL), organul care administrează fotbalul german, ia în considerare să accepte ofertele de la Blackstone și CVC. Cei doi investitori străini vor să plătească un miliard de euro pentru o cotă din veniturile TV.

Din cele 36 de cluburi profesioniste, din Bundesliga și Bundesliga 2, două treimi au votat pentru continuarea discuțiilor.

ADVERTISEMENT