News

Proteste la Timișoara înainte de intrarea în carantină. Participanții au dat foc măștilor. Video

07.03.2021 | 18:48
Proteste la Timisoara inainte de intrarea in carantina Participantii au dat foc mastilor Video
ADVERTISEMENT

Sute de oameni au ieșit la proteste în Timișoara înainte de intrarea orașului în carantină, eveniment anunțat de autorități la ora 00:00. Protestatarii adunați în Piața Victoriei au dat foc măștilor de protecție și au scandat împotriva oficialilor.

Cetățenii din orașul de pe Bega au început se adune în centrul localității, în jurul orei 16.00. Oamenii au venit înarmați cu steaguri tricolore şi cu multe pancarte.

ADVERTISEMENT

De la startul protestului, timișorenii au început să strige lozinci precum ”Fără carantină”, ”Libertate”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, ”Nu sunt proprietatea Guvernului!”, ”Stop vaccinării obligatorie”, ”Ateu pandemie”, ”Dictatura medicală e tot dictatură” etc.

Proteste la Timișoara înainte de intrarea în carantină

Cu doar câteva ore înainte ca Timișoara să intre în carantină, sute de persoane s-au adunat în Piața Victoriei, pentru a protesta față de decizia autorităților locale și centrale. Protestatarii spun că se opun nu doar carantinei, dar și vaccinării obligatorii.

ADVERTISEMENT

Cetățenii sunt revoltați de faptul că autoritățile au impus carantina în orașul de pe Bega și cer socoteală decidenților. ”Fără carantină!”, ”Să vină Fritz!”, s-a auzit de cele mai multe ori din vocile celor ieșiți pe străzi.

Totodată, manifestanții au transmis că se opun vaccinării obligatorii și au făcut câteva ture în Piața Victoriei, în timp ce strigau ”Azi în Timișoara, mâine în toată țara!” sau ”Timișoara, trezește-te!”.

ADVERTISEMENT
Proteste la Timișoara înainte de intrarea în carantină. Participanții au dat foc măștilor. Sursa foto: tion.ro

La un moment dat, mai mulți protestatari au înconjurat de câteva Parcul Operei, apoi au pornit către Primărie, declarând că merg ”după Fritz”. Oamenii au dat foc măștilor de protecție, în Piața Victoriei.

Unii cu protestele, alții cu shopping-ul

Dacă unii au ales să protesteze în centru, alții au decis să-și facă provizii pentru această perioadă dificilă care urmează. Astfel, duminică după amiaza, supermarket-urile erau pline de persoane care făceau ultimele cumpărături, înainte ca orașul să fie închis.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei locale, oamenii și-au făcut provizii și au cumpărat baxuri întregi de apă, ulei, făină și altele. Nu s-a putut discuta de distanțare fizică în interiorul spațiilor comerciale. Timișoara va intra în carantină pentru cel puțin 14 zile de la miezul nopții.

Măsura de carantinare a Timişoarei şi a celor patru localități, Moşniţa Nouă, Giroc, Dumbrăviţa şi Ghiroda, a fost luată sâmbătă, după ce rata de infectare cu Covid-19 a crescut îngrijorător, în ultimele săptămâni. Carantina se aplică pentru o perioada de 14 zile.

ADVERTISEMENT
Tags: