News

Proteste violente și în Marea Britanie. Un polițist a fost lovit cu pumnul în față, două persoane arestate

03.06.2020 | 23:30
Proteste violente si in Marea Britanie Un politist a fost lovit cu pumnul in fata doua persoane arestate
ADVERTISEMENT

Protestele din SUA au ajuns și în Europa. Scenele violente din statele americane au fost văzute și la Londra, unde manifestanții s-au luptat cu forțele de ordine.

Zeci de mii de oameni s-au adunat în Londra pentru a protesta

Zeci de mii de oameni s-au adunat în centrul Londrei pentru a protesta față de moartea afro-americanului George Floyd, omorât cu brutalitate de poliția din Minneapolis.

ADVERTISEMENT

Conform Antena 3, incidentele au avut loc în fața Biroului premierului Boris Johnson, pe Downing Street. Manifestanții au aruncat cu obiecte spre agenții de poliție, însă violențele nu au durat mult timp. Două persoane au fost arestate după ce au aruncat cu obiecte înspre polițiști.

Mai mult, conform The Telegraph, un polițist a fost lovit în față cu pumnul.Alți protestatari s-au cățărat pe statui.

ADVERTISEMENT

Premierul Boris Johnson a condamnat moartea lui George Floyd, însă le-a cerut protestatarilor să respecte regulile de distanțare socială. Cu toate acestea, organizatorii mișcării de protest au avut grijă să împartă tuturor măști de protecție și mănuși.

Mai mulți politicieni s-au alăturat și ei protestelor, cu toate că epidemia de Covid-19 este în continuare o problemă în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Barry Gardiner, Membru al Parlamentului Regatului Unit, și-a explicat demersul pe Twitter: „Am stat în autoizolare din martie. Astăzi am încălcat această regulă, a distanțării sociale și m-am alăturat mișcării #BlackLivesMattter lângă Parlament și am îngenunchiat alături de mii de tineri curajoși care vor să se facă dreptate”.

Marea Britanie a înregistrat 1.871 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore, motiv de îngrijorare pentru autorități, care le transmit oamenilor să stea acasă, cu toate că susțin cauza protestatarilor.

ADVERTISEMENT

39.728 de oameni și-au pierdut viața în Marea Britanie, 1.559 de oameni fiind în continuare în stare gravă. Cu toate că țara se confruntă momentan cu pandemia de coronavirus, oamenii ies cu zecile de mii în stradă pentru a protesta față de uciderea lui George Floyd.

ADVERTISEMENT