News

PSD a anunțat moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu: ”Vor să transforme pensia în ajutor de înmormântare”

Principalul partid de opoziție, PSD, a prezentat pe scurt noua moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.
14.06.2021 | 12:31
PSD a anuntat motiune de cenzura impotriva Guvernului Citu Vor sa transforme pensia in ajutor de inmormantare
ADVERTISEMENT

Partidul Social Democrat (PSD), prin vocea liderului său, Marcel Ciolacu, a anunțat că va depune săptămâna viitoare moțiunea de cenzură numită România eșuată. Recordul fantastic al Guvernului Cîțu”.

PSD depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Liderul social-democrat a enumerat câteva dintre motivele pentru care guvernul Cîțu ar trebui să fie demis. Printre ele este faptul că Executivul ar vrea ”să dospească miliarde de euro din PNRR pentru firmele de casă ale PNL și USR”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, șeful PSD a acuzat guvernul Cîțu că vrea să transforme pensia în ajutor de înmormântare, că benzina a ajuns la 6 lei pe litru și că Executivul nu a ajutat firmele românești în pandemie. Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu urmează a fi prezentată în Parlament în următoarele zile.

Este România mai respectată în UE, SUA în lume? Răspunsul este evident că nu. În guvernarea de dreapta România trăieşte de pe o zi pe alta.

ADVERTISEMENT

Preţurile au explodat, facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit un lux iar benzina a depăşit 6 lei per litru.

Firmele românești nu au primit niciun ajutor. Fermierii nu şi-au primit subvențiile. Acestea nu sunt lucruri fantastice aşa cum spune domnul Cîțu. Guvernul trebuie să plece.

ADVERTISEMENT

Guvernul trebuie să plece pentru că şi-a bătut joc de șansa României de a reveni. Singurul scop real al PNRR a fost să încerce să dospească miliarde de euro pentru firmele de casă ale PNL și USR.

Guvernul Citu trebuie să plece pentru că a ratat total campania de vaccinare. 25% sunt vaccinaţi în România, ne aflăm pe locul 25 din 27 în Europa. La nivel mondial ne batem cu Macao pentru ultimul loc”, a anunțat luni Marcel Ciolacu, președintele PSD, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

PSD se bazează pe sprijin larg în privința moțiunii

PSD își dorește ”o susținere cât mai largă în societate” pentru această moțiune, astfel că va avea întâlniri cu reprezentanți ai sindicatelor, patronatelor, IMM-urilor și cu mai multe grupuri parlamentare.

”Acestea sunt motivele pentru care guvernul Cîțu trebuie să plece și imediat după această conferință de presă voi avea o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor, urmând ca în următoarele zile să am întâlniri cu reprezentanții patronatelor, IMM-urilor, astfel încât această moțiune de cenzură să aibă o susținere cât mai largă în societate.

Vom continua în paralel să avem discuții cu toți parlamentarii sau grupuri parlamentare care doresc să susțină această moțiune de cenzură. Considerăm că România nu poate fi un stat eșuat”, a adăugat liderul PSD.

ADVERTISEMENT