PSD cere alegeri anticipate după scandalul din coaliția de guvernare. ”Singura soluție este întoarcerea la popor”

Robert Cristea   
în News
14/04/2021, 19:33
PSD cere alegeri anticipate după scandalul din coaliția de guvernare. ”Singura soluție este întoarcerea la popor”
PSD cere alegeri anticipate după scandalul din coaliția de guvernare. ”Singura soluție este întoarcerea la popor”. hepta.ro

PSD consideră că alegerile anticipate sunt singura soluție după scandalul din coaliția de guvernare.  Partidul Social Democrat a transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că soluția este ”întoarcerea la popor”, dacă Iohannis ”nu e în stare să își facă treaba de mediator”.

Cererea făcută de PSD vine în contextul în care au apărut tensiuni tot mai mari în coaliția de guvernare, după demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății. 

”Iohannis și cele trei partide care au pierdut alegerile anul trecut sunt responsabile de criza pe care au creat-o”, se arată în comunicatul PSD, conform Digi24.

PSD cere alegeri anticipate. ”Românii s-au lămurit cât de nocivi sunt PNL și USR PLUS pentru întreaga societate”

„Dacă nu sunt capabili să-și rezolve criza creată, singura soluție este întoarcerea la popor prin alegeri anticipate. PSD nu va susține din Parlament niciun guvern minoritar PNL. PSD nu va susține niciun guvern condus de PNL sau de USR-Plus. PSD exclude categoric orice scenariu de acest fel.

Iohannis și cele trei partide care au pierdut alegerile anul trecut sunt responsabile de criza pe care au creat-o.

Dacă Iohannis nu e în stare să își facă treaba de mediator, singura soluție este să ne întoarcem la popor prin ALEGERI ANTICIPATE, pentru că actualul Parlament nu mai răspunde voinței populare, iar românii s-au lămurit cât de nocivi sunt PNL și USR+ pentru întreaga societate”, se arată în comunicatul PSD.

USR PLUS nu-l mai dorește premier pe Florin Cîțu

Copreședintele Alianței USR PLUS și vicepremierul Dan Barna a anunțat miercuri, după ședința de criză din interiorul Alianței în urma demiterii ministrului Vlad Voiculescu, că cele două partide i-au retras sprijinul politic premierului Florin Cîțu din cauza remanierii ministrului Sănătății.

Florin Cîțu este ministrul interimar al Sănătății. Președintele a semnat decretul

După o zi te speculații și tensiuni, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care Florin Cîţu devine ministru interimar al Sănătății.

”Având în vedere refuzul lui Dan Barna, am înaintat președintelui o nouă propunere, în persoana mea. Această propunere a fost acceptată. O să preiau interimatul până când colegii de coaliție vor face o propunere”, a precizat premierul.

Închide ×