News

PSD consideră obligativitatea purtării măștii un abuz al Guvernului Orban. Mesajul social-democraților

19.05.2020 | 17:31
PSD considera obligativitatea purtarii mastii un abuz al Guvernului Orban Mesajul socialdemocratilor
Ludovic Orban a subliniat importanța creșterii numărului de paturi cu ventilatoare din spitale. Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin
ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, consideră un abuz obligativitatea de a purta măști de protecție, astfel că parlamentarii social-democrați vor să amendeze legea stării de alertă.

PSD consideră un abuz obligativitatea purtării măștilor de protecție

PSD cere Guvernului Orban să se țină de cuvânt și să împartă măști de protecție persoanelor defavorizate. Românii sunt obligați să poarte mască de protecție în spații publice, însă costurile acestor măști reprezintă o problemă reală pentru mulți oameni, potrivit newsweek.ro.

ADVERTISEMENT

„Fondul legii este important, oamenii trebuie să înţeleagă că distanţarea şi măsurile de autoprotecţie sunt cele mai importante, în schimb vrem să evităm abuzurile.

Unul dintre ele – portul măştii. Nu a fost obligatoriu în starea de urgenţă, este obligatoriu în starea de alertă, dar plecând de la necesitatea portului măştii sperăm ca Guvernul să şi asigure disponibilitatea acestora şi, de asemenea, gratuitatea lor pentru persoanele care sunt în situaţii financiare limită”, a explicat Romașcanu.

ADVERTISEMENT

Totodată, purtătorul de cuvânt al PSD cere Guvernului Orbansă nu oblige copiii să poarte mască, pentru că acestea pot „face mai mult rău decât bine”, conform unor studii.

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD,a fost mult mai critic decât Romașcanu și îl ironizează pe Orban. „Când vor să împartă măștile? Când se termină starea de alertă?”, s-a întrebat retoric Simonis.

ADVERTISEMENT

Măștile vor fi purtate obligatoriu de toți românii în spațiile publice

Starea de alertă îi obligă pe români să poarte măști în spațiile publice, însă există nenumărate probleme legate de această lege.

Măștile îi obligă pe oameni la un efort financiar suplimentar de câteva sute de lei pe lună, astfel că tot mai mulți oameni sunt nemulțumiți de modul în care Guvernul gestionează criza.

ADVERTISEMENT

De asemenea, experții de la Organizația Mondială a Sănătății au avertizat că oamenii sănătoși poartă degeaba mască. Mai mult, nu toate măștile protejează împotriva virusurilor, pentru ca toată confuzia să fie și mai mare.

ADVERTISEMENT