News

PSD se pregătește de Congres. Noul președinte al Partidului Social Democrat ar putea fi ales online

19.05.2020 | 16:03
PSD se pregateste de Congres Noul presedinte al Partidului Social Democrat ar putea fi ales online
Președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i s-a făcut rău în timpul unei conferințe de presă în care lansa programul ”Repornim România”. Sursă foto: INQUAM Photos Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Conducerea colectivă interimară a Partidului Social Democrat a decis să organizeze un congres înainte de alegeri, pentru ca partidul să fie pregătit 100% de bătălia politică ce va urma.

PSD se pregătește de congres, pentru a oferi „stabilitate partidului”

Purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romașcanu, a explicat că „un congres e necesar pentru stabilitatea partidului”. ”S-a luat decizia ca să nu se intre în niciun fel de alegeri fără să existe o conducere aleasă a PSD.  Cu certitudine, Congresul se va organiza la o dată apropiată în timp”, a declarat Romașcanu.

ADVERTISEMENT

Intenția este de a organiza congresul în format fizic, însă se ia în considerare și varianta în care social-democrații se vor întâlni on-line, conform news.ro.

”Un congres este necesar pentru stabilitatea partidului şi pentru a pregăti alegerile aşa cum trebuie”, a adăugat Romașcanu.

ADVERTISEMENT

2020, an greu pentru PSD. Rămâne Ciolacu președinte?

Congresul PSD trebuia să aibă loc în februarie 2020, însă instabilitatea politică și pandemia de coronavirus au amânat pe termen nedeterminat întrevederea membrilor de partid. Anul 2020 a fost, cu siguranță, cel mai greu an pentru PSD.

Din postura unui partid care a măturat totul în cale în urmă cu cinci ani, PSD s-a trezit cu liderul Liviu Dragnea arestat și cu un nou lider, Viorica Dăncilă, incapabil să gestioneze criza în care s-a scufundat partidul.

ADVERTISEMENT

Resemnați, social-democrații au sacrificat-o pe Viorica Dăncilă în lupta pentru prezidențiale, iar în haosul creat puterea interimară a ajuns pe mâinile lui Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților.

Congresul ar urma să stabilească cine va conduce cu adevărat partidul, însă momentan nu se cunosc cei care își vor asuma șefia partidului.

ADVERTISEMENT

Desigur, nume ca Olguța Vasilescu sau Gabriela Firea sunt vehiculate tot mai des în cercurile PSD, însă vechea tabără Dăncilă – Fifor – Teodorovici nu a renunțat niciodată la luptă și așteaptă momentul oportun pentru a obține puterea.

 

ADVERTISEMENT