Stiri sportive

Gabi Tamaș și-a găsit echipă în Liga 2. Video / Cristi Ganea, șanse minime să mai rămână la Bilbao

Gabi Tamas sia gasit echipa in Liga 2 Video  Cristi Ganea sanse minime sa mai ramana la Bilbao
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un Live Blog cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și mondial.

Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând Live Blog-ul cu informații de ultimă oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și mondial, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.

Gabi Tamaș și-a găsit echipă

UPDATE, 2 august, ora 17:08 / Gabi Tamaș a semnat cu Universitatea Cluj, iar fostul fundaș al Astrei Giurgiu a fost prezentat într-un video postat pe rețelele de socializare al „șepcilor roșii”.

ADVERTISEMENT

„Clubul merită să ajungă în prima ligă, iar la asta vreau să contribui și eu”, a spus Gabi Tamaș.

Gabriel Tamaş a semnat cu FC Universitatea Cluj

Bine ai venit la FC Universitatea Cluj, Gabriel Tamaş! ? ?#NumaiU #GT30

Posted by FC Universitatea Cluj on Sunday, August 2, 2020


Cristi Ganea, șanse minime să mai rămână la Bilbao

UPDATE, 2 august, ora 16:32 / Cristi Ganea are șanse mici să mai rămână la Athletic Bilbao și din sezonul următor, dar nu duce lipsă de oferte.

ADVERTISEMENT

Fostul fundaș al Viitorului este dorit de Sporting Gijon, formație din liga 2 spaniolă.


Caz de coronavirus la turneul de la Palermo

UPDATE, 01 august, ora 17:29 / WTA a anunțat că una dintre jucătoare a fost găsită pozitivă la coronavirus la turneul de la Palermo care începe mâine. ”Sportiva a ieșit pozitivă și s-a retras din turneu. Este asimptomatică. WTA și specialiștii în boli infecțioase vor pune în aplicare planul de răspuns.

Orice persoană testată pozitivă va rămâne în izolare, în camera de hotel, până când va ieși negativă. Cei care au fost în contact cu ea vor fi testați conform protocoalelor WTA. Turneul va continua cum a fost planificat”, a anunțat WTA.

ADVERTISEMENT

Ronaldinho ar putea scăpa de arestul la domiciliu: ”Vor accepta să îl pună în libertate în cursul acestei luni”

UPDATE, 01 august, ora 16:58/ Brazilianul Ronaldinho (40 de ani), care a fost arestat în luna martie pentru pașapoarte false folosite la intrarea în Paraguay, e aproape să iasă din arestul la domiciliu. Justiția locală nu l-a găsit vinovat de a avea legături cu crima organizată.

Coșmarul prin care a trecut Ronaldinho în ultimele cinci luni împreună cu fratele său este aproape de final: ”Procuratura din Asucion ar fi ajuns în proporție de 90% la o înțelegere cu cei doi brazilieni și vor accepta să îl pună în libertate în cursul acestei luni”, potrivit presei locale.

Împotriva lor nu s-a găsit nicio probă. La început nu au putut să plece din țară și au fost transferați din închisoare în arest la un hotel de lux.

Ronaldinho a fost reținut pe 7 martie, el dorea să participe la un eveniment unde era invitat. Mai apoi au dat 1,6 milioane de dolari pentru cauțiune. Celor doi frați li s-a propus să plece în Brazilia dacă recunosc că au știut de documentele falsificate și vor plăti o amendă.


Ianis Hagi, titular la Rangers în meciul cu Aberdeen

UPDATE, 01 august, ora 16:20/ Ediția 2020-2021 a primei ligi din Scoția debutează astăzi, primul meci fiind Aberdeen – Glasgow Rangers, care a început la ora 14:30. Românul Ianis Hagi este titular la oaspeți. Iată primul „11” pe care antrenorul Steven Gerrard a ales să-l trimită pe teren în această partidă: McGregor – Tavernieri, Goldson, Balogun, Barisic – Kamara, Jack, Aribo – Hagi, Kent, Morelos.

Ryan Kent a deschis scorul pentru oaspeți în minutul 21: Aberdeen – Glasgow Rangers 0-1.

Internaționalul român a rezistat pe teren până în minutul 76, când a fost înlocuit de Steven Gerrard cu Arfield.

FINAL: Aberdeen – Glasgow Rangers 0-1 (Kent 21)


A apărut al șaselea caz de coronavirus în rândul arbitrilor

UPDATE, 01 august, ora 15:35/ Federația Română de Fotbal a anunțat că a apărut al șaselea caz de coronavirus în rândul arbitrilor. Acesta face parte din lotul pentru Liga 2, dar numele său nu a fost făcut public.

„Federația Română de Fotbal anunță că a fost depistat pozitiv cel de-al șaselea arbitru.
Oficialul de joc în cauză face parte din lotul pentru Liga 2 și a fost delegat ultima oară în urmă cu câteva zile, la un meci amical, iar acum a fost retras de la delegări până când acesta va fi confirmat vindecat. De asemenea, colegii săi din brigadă au intrat în izolare și urmează să fie retestați.

În ultimele zile, Federația Română de Fotbal a testat peste 140 de arbitri din loturile pentru Liga 1 și Liga 2.

Reprezentanții mass-media sunt rugați să respecte confidențialitatea informațiilor medicale și viața privată a arbitrilor și să evite să dezvăluie identitatea celor afectați de COVID-19”, se precizează în comunicatul FRF.

Al șaselea arbitru depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 ➡ bit.ly/2Ph6wCs

Posted by Federația Română de Fotbal on Saturday, August 1, 2020


Dinamo și Viitorul vor juca finala Ligii Elitelor

UPDATE, 01 august, ora 13:41/ Finala din 2020 a Ligii Elitelor se va disputa între echipele U19 ale cluburilor Dinamo și Viitorul Constanța. În semifinalele disputate astăzi, Dinamo a trecut cu 4-3 la penalty-uri de UTA, după ce în timpul regulamentar scorul fusese 2-2, iar Viitorul a învins cu 2-1 pe CFR Cluj, ambele goluri fiind marcate de Louis Munteanu.

Suntem în finala Ligii Elitelor U19, după 2-1 cu CFR Cluj !!!Luni (3 august, ora 11.00) întâlnim pe Dinamo U19 în…

Posted by Viitorul FC on Saturday, August 1, 2020

De remarcat că la Dinamo au jucat și portarul Ștefan Fara (19 ani) și mijlocașul central Valentin Borcea (18 ani), doi dintre jucătorii de la echipa mare care fuseseră depistați pozitiv cu coronavirus.

Finala Ligii Elitelor dintre Dinamo și Viitorul se va disputa luni, 3 august, la Mogoșoaia, de la ora 11:00


Turneul de la Madrid, organizat de Ion Țiriac, ar putea fi anulat

UPDATE, 01 august, ora 13:16/ Autoritățile spaniole i-au dat o veste proastă lui Ion Țiriac, organizatorul Turneului de la Madrid, unul dintre cele mai tari la nivel mondial.

Jurnaliștii de la Marca au scris că autoritățile din Spania au trimis o scrisoare organizatorilor prin care le spune să renunțe la turneul de tenis, din cauza pandemiei de coronavirus care ar putea afecta sportivii și membrii staff-urilor. Autoritățile nu-i vor sprijini pe organizatori în desfășurarea competiției.

Turneul este considerat de către statul spaniol unul cu risc major și s-a cerut anularea acestuia. Pentru că legea permite, s-a discutat și varianta ca turneul să se desfășoare cu măsuri sporite de siguranță. Între 12 și 20 septembrie ar trebui să aibă loc turneul, iar Simona Halep va participa și ea.


Mircea Lucescu face curățenie la Kiev: a renunțat la un vicecampion mondial

UPDATE, 01 august, ora 12:07/ Croatul Josip Pivaric a părăsit-o pe vicecampioana Ucrainei pentru că i s-a terminat contractul. Apărătorul stânga de 31 de ani a evoluat în foarte puține meciuri în acest sezon, deoarece a fost și accidentat.

Primul fotbalist plecat de la Dinamo Kiev este un străin. Josip Privaric a fost anunțat că înțelegerea sa cu echipa din Ucraina ce se termina pe 6 august nu va mai fi prelungită. Asta arată că Mircea Lucescu vrea să folosească ucraineni. În partea stângă a apărării îi are pe Mikolenko, 21 de ani și pe Karavaev (poate juca în ambele benzi). Brazilianul Sidcley poate evolua și el acolo. 5 milioane de euro a costat acesta și s-a întors de la Corinthians.

Fotbalistul croat evolua din august 2017 la Dinamo. El a strâns 47 de partide în toate competițiile. Pivaric a jucat doar de trei ori în ultimul sezon, în două meciuri a fost titular. În derby-ul cu Șahtior (2-3), de pe 4 iulie a primit cartonașul roșu în prelungirile partidei.

Josip Privaric a evoluat cu naționala Croației la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia (2018), cu care a devenit vicecampion mondial.


PSG a câștigat Cupa Ligii Franței

PSG a cucerit un nou trofeu în Franța, după ce s-a impus în fața lui Lyon cu 6-5 la penalty-uri în finala Cupei Ligii Franței. După 120 de minute de joc, scorul a fost 0-0, astfel că s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. Primele 5 penalty-uri executate de fiecare formație au transformate, moment în care s-a făcut remarcat portarul parizian Keylor Navas, acesta reușind să apere șutul lui Bertrand Traore. A urmat apoi Serabia pentru PSG, care a înscris, și a adus trofeul în vitrina echipei antrenată de Thomas Tuchel.

PSG a reușit să facă din nou tripla în acest an, după ce cucerise anterior titlul de campioană și Cupa Franței. Este pentru a patra oară în ultimii 6 ani când parizienii reușesc o asemenea performanță.

La Lyon, portarul Ciprian Tătărușanu nu a fost nici măcar rezervă, el suferind o accidentare la antrenamentul premergător finalei. Din păcate pentru român, în urma acestui eșec formația sa a ratat și ultima șansă de a participa în sezonul viitor al cupelor europene.


Primul baschetbalist care a refuzat să susțină campania „Black Lives Matter”

NBA s-a reluat în această săptămână la Disney World din Florida, iar toate echipele au ales să se alăture mișcării „Black Lives Matter”. Jucătorii poartă tricouri speciale, ar înainte de meciuri, la intonarea imnului îngenunchează. Am avut parte, însă, și de o excepție. Este vorba de Jonathan Isaac  de la Orlando Magic, care a refuzat să facă acest gest înaintea partidei câștigate în fața lui Brooklyn Nets, scor 128-118.

„Nu cred că statul în genunchi sau purtarea unui tricou special reprezintă o soluție. SUA este țara în care trăiesc. Ca orice altă țară, are problemele ei, dar eu sunt recunoscător pentru libertățile pe care mi le oferă. Libertatea de a juca baschet și libertatea de a face orice îmi doresc: să protestez sau nu”, și-a explicat Isaac refuzul de a îngenunchea înaintea meciului.

ADVERTISEMENT