Sport

PSG şi-ar putea schimba antrenorul! Zinedine Zidane, prima opţiune a şeicilor

Presa internațională anunță că PSG a început deja negocierile cu fostul mare fotbalist francez, Zinedine Zidane, pentru ca acesta să preia postul de antrenor principal.
20.11.2021 | 15:30
PSG siar putea schimba antrenorul Zinedine Zidane prima optiune a seicilor
ADVERTISEMENT

Tratativele sunt urmărite cu interes în Qatar și nu numai. Actualul antrenor al parizienilor, Mauricio Pochettino, se pare că nu a reușit să țină în mână un vestiar plin de vedete, cum este cel al PSG-ului.

Mundo Deportivo anunță că Zinedine Zidane se îndreaptă spre banca tehnică a celor de la PSG, oferta înaintată acestuia fiind greu de refuzat.

ADVERTISEMENT

Avalanșă de propuneri pentru Zinedine Zidane

În ultimele săptămâni, mass-media din întreaga lume a relatat despre diferitele propuneri pe care Zinedine Zidane le primește de la diferite cluburi. Manchester United este menționat printre acestea, intermediar fiind, în cazul respectiv, chiar starul portughez Cristiano Ronaldo.

Tot o posibilă destinație pentru Zidane, care are origini algeriene, este banca tehnică a naționalei Qatarului, gazda următorului Campionat Mondial.

ADVERTISEMENT

“Zizou” ar primi propuneri interesante ca să-și prelungească activitatea de antrenor la cel mai înalt nivel.

Actualul antrenor de la Real Madrid visează să ajungă selecționerul Franței, dar acest lucru este imposibil acum, după parcursul “Cocoșilor Galici”, cu Didier Deschamps la timonă. Acesta are contract cu Federația Franceză de fotbal până în decembrie 2022.

ADVERTISEMENT

Conducerea clubului parizian, ca și finanțatorii arabi, admit că Mauricio Pochettino nu este capabil să gestioneze vestiarul, lucru care se repercutează asupra rezultatelor și a stării de spirit de la echipă.

Unele speculații afirmă că tratativele secrete între PSG și Zizou ar fi început deja din vară, iar sosirea acestuia pe Parc des Princes ar fi iminentă.

ADVERTISEMENT

Negocierile au început, propunerea este mai mult decât tentantă și toată lumea așteaptă cu sufletul la gură deznodământul în acest caz.

Cine este Zinedine Zidane

Zidane este unul dintre cei mai glorioși fotbaliști și antrenori francezi din istorie. Actualmente este liber de contract, după ce s-a despărţit de Real Madrid.

Zinedine Zidane nu a jucat niciodată la PSG, în Hexagon el îmbrăcând tricoul unor echipe mai modeste, precum Cannes și Bordeaux. Cu girondinii a ajuns, după câștigarea Cupei Intertoto, până în finala Cupei UEFA, în sezonul 1995-1996.

Câștigător al Balonului de Aur în 1998, Zidane a jucat la Juventus și Real Madrid, fiind campion în ambele țări. Cu Franța a devenit campion mondial și european.

Ca antrenor s-a consacrat la Real Madrid, unde a câștigat două titluri, trei Ligi ale Campionilor, două Supercupe Europene și de două ori Campionatul Mondial al Cluburilor.

Atât ca jucător cât și ca antrenor, Zinedine Zidane a stabilit o serie de recorduri notabile.

ADVERTISEMENT