Fotbal international

PSG – Manchester City 1-2, turul semifinalelor Ligii Campionilor. Pep Guardiola, cu un pas în finală

28.04.2021 | 23:47
PSG  Manchester City 12 turul semifinalelor Ligii Campionilor Pep Guardiola cu un pas in finala
ADVERTISEMENT

Manchester City a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în finala Ligii Campionilor, după ce s-a impus în turul semifinalei cu PSG chiar pe terenul parizienilor, cu scorul de 2-1.

Ar fi prima finală de Ligă a lui Pep Guardiola după ce a părăsit Barcelona, antrenorul spaniol nereușind această performanță nici în cei trei ani cât a stat la Bayern, nici în primele patru sezoane cât a pregătit-o pe City.

ADVERTISEMENT
  • PSG – Manchester City 1-2 (Marquinhos 15 / De Bruyne 65, Mahrez 70) – VEZI VIDEO

Min. 11: Neymar ratează o ocazie mare de a deschide scorul, dar șutul său din interiorul careului este respins de sub bară în corner de Ederson.

Min. 15: GOOOL PSG! Corner pentru francezi executat de Di Maria și Marquinhos reia cu capul în plasă din 6 metri, fără speranțe pentru Ederson. PSG – Manchester City 1-0

ADVERTISEMENT

Min. 28: PSG e din nou aproape de gol, dar lovitura de cap a lui Paredes trece puțin pe kângă vinclu.

Min. 42: Intervenție miraculoasă a lui Navas la șutul puternic expediat de Foden din 10 metri.

Min. 56: Mbappe centrează în fața porții goale, dar Verratti nu ajunge la balon pentru a-l împinge în plasă.

ADVERTISEMENT

Min. 65: GOOOL MAN. CITY! De Bruyne aruncă o minge în careu, Navas nu intervine crezând că iese în out de poartă, dar balonul intră în plasă. PSG – Manchester City 1-1

Min. 70: GOOOL MAN. CITY! Mahrez execută o lovitură liberă de la 20 de metri, balonul trece prin zidul PSG-ului și intră în poartă. PSG – Manchester City 1-2

ADVERTISEMENT

Min. 78: Nervii parizienilor încep să cedeze, iar Idrissa Gueye vede direct cartonașul roșu pentru un fault extrem de dur comis asupra lui Gundogan. Mijlocașul lui City nu a mai putut continua meciul și a fost înlocuit cu Fernandinho.


Este confruntarea de orgolii a şeicilor din Golf, care patronează cele două cluburi. Marele consorţiu din Qatar l-a pus preşedinte la PSG pe Nasser Al Khelaifi, care este şi preşedintele puternicei companii TV beIN Sports şi de curând a devenit şeful Asociaţiei cluburilor europene, în locul lui Andrea Agnelli de la Juventus.

La Manchester City patron este şeicul Mansour ben Zayed, membru al familiei care conduce Emiratele Arabe Unite, şi pentru visul de a juca şi câştiga Champions League el a cheltuit peste un miliard de euro, reuşind în acest sezon să atingă faza semifinalelor.

PSG – Manchester City Live stream Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus

Partida PSG – Manchester City se joacă miercuri, 28 aprilie, de la ora 22:00, pe stadionul “Parc des Princes” din Paris, din păcate fără spectatori, UEFA studiind varianta că doar la finala de la Istanbul să permită accesul unui număr limitat de fani. Arbitrul desemnat de forul european este germanul Felix Brych.

Întâlnirea PSG – Manchester City se dispută miercuri, 28 aprilie, de la ora 22:00, în cadrul manşei tur a semifinalei Champions League. Jocul este televizat în direct pe programele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus, dar îl mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

“Cetăţenii” bat pentru a doua oară la uşa de intrare în finala Champions League

PSG încearcă să ajungă din nou în finala Champions League. A pierdut-o pe cea din sezonul anterior cu 0-1 în faţa lui Bayern Munchen, la Lisabona, după un meci în care a avut marile ocazii, dar de marcat au făcut-o germanii printr-un fraancez!

Manchester City, care tocmai a câştigat primul trofeu din acest sezon, Cupa Ligii Angliei,  este pentru a doua oară în istorie la un pas de finală şi pentru mulţi, după eliminarea lui Bayern, este considerată principala favorită la câştigarea ediţiei din acest an, deşi Real Madrid este formaţia cu CV-ul impresionant (13 succese). În sezonul 2015-2016, “cetăţenii” au pierdut dubla manşă în faţa madrilenilor, 0-0 pe “Etihad” şi 0-1 pe “Bernabeu”.

Emoţii pentru Kylian Mbappe

Probleme de lot nu există decât la PSG, unde toată lumea tremură în aşteptarea verdictului pentru Kylian Mbappe, care a ieşit în minutul 87 al meciului de la Metz, din campionat, acuzând probleme musculare, după ce marcase două din cele trei goluri ale victoriei pariziene cu 3-2.

Pentru bookmakeri nu pare a conta că PSG a reuşit să elimine în optimi Barcelona şi în sferturi pe Bayern, pentru că acordă cota favoritului echipei lui Pep Guardiola, 2,40 faţă de 3,30 cât au primit Neymar şi colegii lui, deşi partida e la Paris. Nu este însă deloc exclusă varianta să înscrie ambele echipe, la o cotă de 1,65.

ADVERTISEMENT