Fotbal international

PSG, transfer de 37 de milioane de euro! Tuchel a cumpărat un fundaş german

12.08.2018 | 19:57
PSG transfer de 37 de milioane de euro Tuchel a cumparat un fundas german
ADVERTISEMENT

PSG, campioana en-titre din campionatul Franţei, l-a transferat pe fundaşul german Thilo Kehrer (21 de ani) de la Schalke 04 în schimbul sumei de 37 de milioane de euro. Fotbalistul este primul jucător achiziţionat după ce Thomas Tuchel a fost instalat pe banca tehnică a echipei din capitala Franţei. Gianluigi Buffon a fost primul jucător care a sosit pe Parc des Princes în mandatul noului antrenor, însă legendarul portar italian a fost adus din postura de jucător liber de contract după ce şi-a încheiat contractul cu Juventus, echipă la care a evoluat în ultimii 17 ani.

Thilo Kehler, transfer de 37 de milioane de euro pentru PSG

Thilo Kehrer a ajuns în 2012, pe când avea doar 15 ani, la Schalke 04 şi după mai mulţi ani petrecuţi la echipele de juniori avea să debuteze în cele din urmă în Bundesliga. Kehrer, cotat la 18 milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.de., a bifat 59 de partide oficiale în toate competiţiile pentru Schalke şi a reuşit să marcheze de patru ori.

ADVERTISEMENT

PSG a transferat un fundaş titluar în naţionala de tineret a Germaniei

Noul jucător al echipei din capitala Franţei este un obişnuit al loturilor de juniori şi tineret ale Germaniei. Kehrer a câştigat Campionatul Mondial U-21 alături de echipa naţională în 2017 şi este aşteptat să facă pasul spre naţionala de seniori. Joachim Low, selecţionerul fostei campioane mondiale, a anunţat de altfel că îşi doreşte să reîmprospăteze lotul echipei de seniori după ruşinea suferită la Campionatul Mondial 2018.

Thilo Kehrer va fi a patra opţiune pe poziţia de fundaş central la Paris Saint-Germain după Thiago Silva, Marquinhos şi Kimpembe, primul fiind de altfel căpitanul trupei care s-a impus în ultima stagiune din Ligue 1. Noul transfer al formaţiei pariziene poate evolua şi în flancul drept al defensivei, dar şi în faţa apărării într-un sistem cu cel puţin un mijlocaş la închidere.

ADVERTISEMENT

Transferul fundaşului neamţ se pare că face parte dintr-o afacere mult mai amplă care îl are în vizor pe Julien Draxler. Fotbalistul celor de la PSG se pare că este dorit de Schalke 04, club care l-a cedat 2015 la Wolfsburg, iar după doi ani a ajuns în capitala Franţei. Draxler a început excelent la formaţia din Hexagon, dar după venirile lui Kylian Mbappe şi Neymar a prins tot mai puţine minute în linia ofensivă a echipei.

PSG a debutat oficial în noul sezon din Franţa într-un meci din Supercupa Franţei împotriva celor de la AS Monaco. Fobaliştii din capitala Franţei şi-au învins rivalii cu 4-0, într-o partidă în care Angel Di Maria a punctat de două ori, în timp ce puştii Timothy Weah şi Cristopher Nkunku au completat tabela.

ADVERTISEMENT

Campioana din Ligue 1 va debuta în campionat  duminică, 12 august, de la ora 22:00, într-o partidă disputată pe Parc des Princes împotriva celor de la Caen. Trupa antrenată de Thomas Tuchel a remizat, 0-0, în returul sezonului trecut contra lui Caen şi are nevoie de un succes la cinci goluri diferenţă pentru a putea ocupa primul loc încă din etapa inaugurală după ce Olympique Marseille s-a distrat împotriva celor de la Toulouse, într-un meci câştigat cu 4-0 după golurile marcate de Payet, de două ori, Thauvin şi Germain, ultimele două reuşite venind în final partidei.