News

”Putin ar putea folosi arme nucleare în Ucraina”. Avertismentul strănepoatei fostului lider sovietic Nikita Hrușciov

Aflată în SUA, strănepoata lui Nikita Hrușciov avertizează că dictatorul rus Vladimir Putin ”ar putea folosi arme nucleare în războiul din Ucraina” dacă va fi necesar pentru a obține victoria în statul vecin.
18.04.2022 | 07:20
Putin ar putea folosi arme nucleare in Ucraina Avertismentul stranepoatei fostului lider sovietic Nikita Hrusciov
Avertisment lansat de strănepoata fostului lider sovietic Hrușciov: ”Dacă va fi nevoie, Putin va folosi arme nucleare în Ucraina”. Sursa foto: EPA/Alexei Druzhinin
ADVERTISEMENT

Se înmulțesc vocile de la nivel internațional care afirmă că Vladimir Putin ar putea recurge la soluția nucleară în războiul din Ucraina.

Avertisment lansat de strănepoata fostului lider sovietic Hrușciov: ”Dacă va fi nevoie, Putin va folosi arme nucleare în Ucraina”

Nina Hrușciova, strănepoata fostului lider sovietic Nikita Hrușciov, a avertizat că Fedrația Rusă ar putea fi pregătită să folosească arme nucleare în Ucraina, scrie NewsWeek.

ADVERTISEMENT

Din SUA, acolo unde este stabilită și unde lucrează ca profesor de relații internaționale, aceasta a declarat că, în opinia ei, președintele rus Vladimir Putin va face până la urmă tot ce este posibil pentru a obține victoria în război.

”Cred că Putin intenționează să câștige acest război și plănuiește să-l câștige cu orice preț. Dacă are nevoie să declare victoria, ar putea recurge la arme tactice nucleare.

ADVERTISEMENT

Nu fac predicții, dar acesta ar putea fi una dintre opțiunile pe care rușii ar putea fi pregătiți să le folosească”, a afirmat ea.

Nu este pentru prima oară când Nina Hrușciova critică politica lui Vladimir Putin și avertizează asupra pașilor militari ai Kremlinului. Și în martie, ea a spus că se teme că Moscova ar putea folosi armele tactice nucleare, iar asta ar avea efecte devastatoare asupra Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Tot în luna trecută, la câteva zile după ce Rusia a invadat Ucraina, Hrușciova declarase că se simte rușinată de invazie și că străbunicul ei ar fi considerat atacul Rusiei ”josnic”.

Volodimir Zelenski și șeful CIA au avertizat și ei asupra pericolului nuclear din partea Rusiei

Despre pericolul nuclear au mai lansat avertismente, recent, Volodimir Zelenski și șeful CIA, William Burns.

ADVERTISEMENT

Președintele ucrainean a avertizat, sâmbătă, într-un interviu, că lumea ”trebuie să se pregătească” pentru posibilitatea ca Vladimir Putin să ordone folosirea armelor nucleare.

”Nu trebuie să așteptăm momentul în care Rusia va decide să-și folosească armele nucleare. Trebuie să ne pregătim pentru asta”, a declarat preşedintele Zelenski, sâmbătă, într-o discuție cu mai mulți jurnaliști ucraineni.

Anterior, pe 14 aprilie, directorul CIA, William Burns, declară că Statele Unite nu tratează ”cu superficialitate” posibilitatea ca Rusia să încerce să folosească arma nucleară tactică în Ucraina, în condițiile în care Moscova continuă să se confrunte cu dificultăți pe câmpul de luptă.

ADVERTISEMENT