Life

Quesadilla, o rețetă simplă și delicioasă în stil mexican. Care este ingredientul secret

Quesadilla, un preparat culinar simplu, rapid și delicios, ca în Mexic. Ce produs nu trebuie să lipsească niciodată din rețetă.
23.01.2024 | 11:35
Quesadilla o reteta simpla si delicioasa in stil mexican Care este ingredientul secret
Quesadilla, un preparat culinar simplu, rapid și delicios, ca în Mexic. Ce produs nu trebuie să lipsească niciodată din rețetă. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Quesadilla, o rețetă simplă și delicioasă în stil mexican. Care este ingredientul secret. De acum înainte nu vei mai merge la restaurant pentru a savura acest fel de mâncare, care se pregătește extrem de ușor chiar la tine acasă.

Quesadilla, un preparat culinar simplu, rapid și delicios, ca în Mexic. Ce produs nu trebuie să lipsească niciodată din rețetă

Quesadilla este un preparat culinar simplu, rapid și delicios, ca în Mexic. Ce produs nu trebuie să lipsească niciodată din rețetă care se realizează, în general, dintr-o tortilla (o lipie mexicană) și diferite ingrediente.

ADVERTISEMENT

Gospodinele pot folosi produsele pe care le au în frigider, printre care se numără legumele, cașcavalul, carnea, peștele sau fructele de mare. Secretul constă în carnea de pui care se taie de la rotisor înainte de folosire.

De asemenea, aceasta se amestecă cu condimente pentru a fi delicioasă și savuroasă. Puiul deja gătit economisește foarte mult timp. Un alt secret are legătură cu brânza mărunțită exact ca în bucătăria mexicană.

ADVERTISEMENT

În plus, pentru quesadilla se folosește și un sos savuros, care adaugă un strat de aromă și umiditate la mijloc. În felul acesta preparatul culinar devine special, exact ca cel care se pregătește de marii bucătari în restaurante.

Ingrediente și pașii de urmat pentru quesadilla

Quesadilla nu are nevoie de foarte multe ingredinte. Majoritatea dintre acestea le ai deja în bucătărie. Așadar, sunt necesare 4 lipii mexicane din făină, o cană de brânză rasă (cheddar, mozzarella) și o cană de carne de pui sau vită gătită și tăiată în bucăți mici.

ADVERTISEMENT

Preparatul culinar mai are nevoie de: o jumătate de cană de ardei gras tăiat cubulețe, o jumătate de cană de ceapă tăiată mărunt, o jumătate de cană de roșii cubulețe, 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper, după gust, smântână sau iaurt pentru servire. Se poate adăuga și porumb boabe.

Uleiul de măsline se pune la încins într-o tigaie, la foc mediu, și apoi se adaugă ceapa și ardeiul gras. Se călesc legumele timp de 3-5 minute până când devin moi. Se pun carnea și roșiile și se gătesc împreună până când roșiile eliberează lichid și amestecul se îngroașă.

ADVERTISEMENT

Se condimentează cu sare și piper, în funcție de preferințele fiecăruia. Gospodinele care doresc o quesadilla puțin acrișoară pot adaugă puțin oțet balsamic. Separat, într-o altă tigaie se încălzește fiecare tortilla pentru aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte.

Lipia trebuie să fie puțin crocantă înainte de a se pune amestecul de carne și legume. Se asamblează cu foarte mare ușurință. Ulterior, se presară brânza rasă deasupra și se acoperă cu o altă tortilla ușor încălzită.

Se întoarce quesadilla în tigaie pentru încă 2-3 minute pe fiecare parte ca brânza să se topească. Tortilla trebuie să devină aurie și crocantă înainte de a se scoate din tigaie. Quesadilla se taie în sferturi și se servește simplă sau cu smântână sau iaurt deasupra.

ADVERTISEMENT