News

RA-APPS, noi precizări despre lucrările la vila din Aviatorilor. ”Au fost realizate în regie proprie”

Regia a transmis o nouă poziție legată de lucrările la vila din Aviatorilor, precizând că, înainte de semnarea contractului cu Bog'Art, au efectuat lucrări în regie proprie.
08.03.2024 | 17:54
RAAPPS noi precizari despre lucrarile la vila din Aviatorilor Au fost realizate in regie proprie
RA-APPS a făcut noi precizări legate de lucrările la vila din Aviatorilor Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Regia Autonomă Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat a subliniat faptul că, prin natura lor, aceste lucrări nu au necesitat acces la informații clasificate.

RA-APPS, noi precizări despre lucrările la vila din Aviatorilor

După ce joi, Regia a declarat că societatea Bog’Art SRL nu a executat lucrări la imobilul din Aviatorilor 86, vineri a venit cu noi precizări legate de lucrările realizate la fostul sediu PNL.

ADVERTISEMENT

”RA-APPS precizează că, urmare a informaţiilor vehiculate în mass-media referitoare la lucrările care au fost executate la imobilul din Bulevardu Aviatorilor nr. 86, anterior semnării contractului cu Bog Art SRL, a executat în regie proprie, prin Sucursala pentru Administrarea şi Întreţinerea Fondului Imobiliar şi în subantrepriză cu S.C. Conrad Consinstal SRL lucrări la imobilul situat în Bulevardul Aviatorilor.

Lucrările au constat în desfaceri interioare şi exteriore, dezafectări de instalaţii, precum şi o serie de lucrări conexe de reparaţii punctuale şi evacuări de material şi moloz şi nu au necesitat acces la informaţii clasificate”, a precizat RA-APPS, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

Clădirea este în centru atenției opiniei publice, după ce o investigație Recorder a arătat că este în plin proces de renovare și transformare în locuință individuală, existând informații pe surse conform cărora vila ar urma să fie ocupată de Klaus Iohannis după încheierea mandatului de președinte.

RA-APPS a informat anterior că Regia efectuează lucrări la mai multe imobile și că, în prezent, nu există nicio solicitare pentru atribuirea imobilului din Aviatorilor 86.

ADVERTISEMENT

Potrivit mai multor investigații de presă, la imobilul menționat au fost efectuate lucrări de reabilitare și înainte de  26 octombrie 2023, data la care a fost semnat contractul dintre RA-APPS și firma Bog’Art.

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate când a început, de fapt, renovarea vilei din Aviatorilor, precum și ce sume a plătit RA-APPS pentru gard și repararea fațadelor.

ADVERTISEMENT

Datele consultate pe platforma achizițiilor publice arată că în perioada 2017-2018 au fost efectuate o serie de lucrări, ceea ce înseamnă că renovarea a demarat acum 5-6 ani.

În această perioadă au fost încheiate trei contracte în valoare totală de 289.510, 56 lei care au vizat ”construcții exterioare, gard, trotuare”, ”dezafectarea instalației frigorifice din subsolul imobilului”, respectiv ”lucrări la instalațiile de alimentare cu gaze naturale”.

ADVERTISEMENT