Sport

Racovițan și-a dat autogol! Rakow, start de coșmar în play-off-ul UCL. Video

Ghinion teribil pentru Bogdan Racovițan. Internaționalul român de tineret și-a dat autogol în Rakow - Copenhaga, manșa tur a play-off-ului Champions League.
22.08.2023 | 22:22
Racovitan sia dat autogol Rakow start de cosmar in playofful UCL Video
Racovițan și-a dat autogol! Rakow, start de coșmar în play-off-ul UCL. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Bogdan Racovițan a început ca titular meciul dintre Rakow și FC Copenhaga, prima manșă a dublei din play-off-ul Ligii Campionilor. Fundașul român în vârstă de 23 de ani a avut însă un ghinion teribil.

Bogdan Racovițan, autogol în Rakow – FC Copenhaga

În minutul 9, danezii au deschis scorul după ce mingea centrată de Elyounoussi l-a lovit pe Racovițan și a intrat în poarta apărată de Kovacevic. La formația poloneză este legitimat și Deian Sorescu, care a început însă pe banca de rezerve partida cu FC Copenhaga.

ADVERTISEMENT

Fotbalist născut la Dijon, Bogdan Racovițan evoluează pentru Rakow începând cu iarna lui 2022, atunci când polonezii au plătit 600.000 de euro pentru transferul său de la FC Botoșani.

De atunci și până acum, fundașul central a îmbrăcat de 27 de ori tricoul actualei campioane a Poloniei, pentru care a marcat două goluri și a oferit un assist. Racovițan mai are contract cu Rakow până în vara lui 2025, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

ADVERTISEMENT

Ghinion odată cu transferul în Polonia

Bogdan Racovițan a început cu stângul aventura în Polonia. La doar o lună distanță de la transferul la Rakow, fundașul central, care a participat în această vară cu România la Campionatul European de tineret, s-a accidentat grav la umăr și i-a fost extrem de greu să revină pe teren.

„Am avut o accidentare destul de gravă la umăr. Am suferit o operație. Am stat aproape 3 luni departe de teren și acum am revenit, mă simt foarte bine, am muncit foarte mult cu preparatorul fizic, cu tot staff-ul, cu tot clubul, acum nu mai am nicio problemă.

ADVERTISEMENT

Am fost trimis la un centru special în Poznan, acolo în Polonia, unde am stat primele 2 luni și aveam zilnic un preparator fizic special, cu medici, cu un staff foarte competent.

Apoi am revenit la club și am început antrenamentele încet. În vară am revenit total”, declara Bogdan Racovițan, în februarie 2022, pentru FRF. TV.

ADVERTISEMENT

Bogdan Racovițan a debutat în septembrie 2021 pentru naționala de tineret a României. De atunci și până în prezent, stoperul în vârstă de 23 de ani a bifat zece selecții și un gol sub tricolor.

ADVERTISEMENT